MATIJA BEREND OSIGURAO DRUGU MEDALJU ZA HRVATSKU NA EUROPSKOM PRVENSTVU ZA JUNIORE I JUNIORKE U PLOIESTIJU (RUMUNJSKA) Križevčanin Matija Berend bori se za finale, a Gabriela Vencl u Koprivnicu donosi broncu

MATIJA BEREND OSIGURAO DRUGU MEDALJU ZA HRVATSKU NA EUROPSKOM PRVENSTVU ZA JUNIORE I JUNIORKE U PLOIESTIJU (RUMUNJSKA) Križevčanin Matija Berend bori se za finale, a Gabriela Vencl u Koprivnicu donosi broncu

MATIJA BEREND (Ronin Križevci) u kategoriji do 63 kg osigurao je drugu hrvatsku medalju na juniorskom EP-u u Rumunjskoj!

Sjajni Matija u četvrtfinalu je uvjerljivom, jednoglasnom odlukom pobijedio Izraelca Marca Melstera, ostvarivši prednost u sve tri runde!

Našem juniorskom prvaku to je bila treća uzastopna uvjerljiva pobjeda na Europskom prvenstvu – pobijedio je redom predstavnike Mađarske, Bugarske i Izraela, sve jednoglasnim odlukama 5:0 za najmanje brončanu europsku medalju!

To je i jedina naša muška medalja od šestorice boksača koliko smo imali u četvrtfinalima Europskog juniorskog prvenstva!

Gabriela Vencl iz Koprivnice osvojila je broncu, a Matija će se sutra, u petak 28. srpnja 2023. boriti za finale Europskog prvenstva!

Hrvatska reprezentacija je ukupno imala čak devetoro predstavnika, šest boksača i tri boksačice, u četvrtfinalima na juniorskom EP-u u Ploiestiju i nosi dvije medalje!

Matija Berend u petak, 28. srpnja oko 18.00 sati borit će se u polufinalu protiv opasnog Armenca Alika Ktshoyana koji je prekidom u drugoj rundi pobijedio predstavnika Ukrajine!

Armenci kao moćna boksačka sila imaju sedam polufinalista, a čak trojica eliminirali su naše boksače (Lucasa Mirkovića, Asllana Krasniqija i Matu Jukića).

S osiguranom medaljom svoje polufinale do 54 kg u četvrtak, 27. VII. odboksala je Koprivničanka Gabriela Vencl.

Gabriela je u polufinalu EP-a izgubila od domaće predstavnice, rumunjske prvakinje Rocio Bucur Trigos jednoglasnom odlukom sudaca u sve tri runde.

Gabriela je hrabro izdržala do kraja i zaslužuje sve čestitke za nastup na Europskom prvenstvu – u dva dana imala je dva teška meča, pobijedila je jednoglasno reprezentativku Bugarske, samo dan kasnije nosila se s odličnom Rumunjkom i zasluženo nosi brončano odličje iz Ploiestija.

Nastavljen je trofejni niz hrvatskog ženskog boksa – lani su hrvatske boksačice osvojile 8 medalja na europskim prvenstvima u svim dobnim kategorijama, a tako je nastavljeno i ove godine – GABRIELA VENCL osvajačica je juniorske bronce, a MARIELA ŠTEKO ranije ove godine postala je prvakinja Europe u mlađim seniorkama (lani je bila zlatna na juniorskom EP-u)!

U muškim četvrtfinalima nastupilo je uz Matiju Berenda još pet naših juniora:

Puljanin LUCAS MIRKOVIĆ izgubio je u četvrtfinalu prekidom (udarac u jetru) u prvoj rundi od Armenca Argishtija Hakobyana.

ASLLAN KRASNIQI (Rekord Zagreb) u kategoriji do 57 kg zaustavljen je od prvog favorita, lanjskog prvaka Europe, Armenca Spartaka Nahapetyana jednoglasnom odlukom sudaca.

Osječanin MATE JUKIĆ u kategoriji do 60 kg zaustavljen je od Armenca Andranika Martirosyana jednoglasnom odlukom sudaca u sve tri runde.

IVAN JUKIČIĆ (BK Brod) u kategoriji do 80 kg jednoglasno je izgubio meč od Izraelca Erica Lalmieva.

DOMINIK PALIĆ (Kralj Tomislav Zagreb) zaustavljen je jednoglasnom odlukom 5:0 od odličnog Tarika Kunovca (BiH) koji je za Bosnu i Hercegovinu osigurao jedino odličje na EP-u u Rumunjskoj.

Četvrtfinale je izborila i Kutinjanka ANĐELA FILIPOVIĆ do 60 kg koja je podijeljenom odlukom 4:1 izgubila u borbi za medalju od Turkinje Busenur Yazan, lani kadetske prvakinje Europe!

DOROTEA VENCL (BK David Koprivnica) u kategoriji do 63 kg izgubila je u četvrtfinalu od Grkinje Marije Evanthije Ntasionaki prekidom u prvoj rundi.

Hrvatska je na Europskom prvenstvu za juniore i juniorke u rumunjskom Ploiestiju nastupila ukupno s 14 predstavnika – 10 boksača i 4 boksačice – koji su izborili devet četvrtfinala i borbi za medalje – kao nikad dosad!

Osvojene su dvije medalje: MATIJA BEREND I GABRIELA VENCL – mlada Koprivničanka nosi broncu, a Matija ulazi u borbu za finale i najviše postolje!

Lani na Europskom juniorskom prvenstvu u Montesilvanu (Italija) hrvatske boksačice osvojile su tri medalje (zlato i dvije bronce), a juniori su prošle godine ostali bez odličja.

 

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje