ODLIČNI REZULTATI BK TORCIDE KAO UVERTIRA PRVOM MEĐUNARODNOM TROFEJU MARJANA 12. SVIBNJA 2024. Torcidaši s novim odličjima i trofejima organiziraju u nedjelju novi boksački spektakl na splitskim Gripama

Boksački klub Torcida Split u nedjelju, 12. svibnja 2024. u 18.00 sati u Športskom centru Gripe organizira 1. međunarodni boksački Trofej Marjana.

Prvi boksački Trofej Marjana svečano će otvoriti predsjednik Europske boksačke federacije EUBC-a dr. Ioannis Filipattos s glavnim tajnikom Europske boksačke federacije, Kirillom Shchekutyevim.

Pred Splićanima i gostima na Gripama nastupit će i osvajač prve povijesne europske medalje za BK Torcidu, sa 206 cm najviši hrvatski boksač Josip Tokić, koji je na nedavnom Europskom prvenstvu mlađih seniora u Poreču osvojio brončano odličje.

Boksački klub Torcida u natjecateljskom smislu, pod vodstvom predsjednika i glavnog trenera Dražena Burića, istodobno i trenera hrvatske reprezentacije mlađih seniora, postoji tek tri godine i već su praktički treću godinu zaredom osigurali titulu ekipnih prvaka Hrvatske boksačke lige, a ambicije i kvalitetu BK Torcida potvrdio je i na netom završenom Prvenstvu Hrvatske za juniore i seniore do 22 godine u Kutini (2.- 5. svibnja 2024.).

Torcida je imala najviše, petoricu predstavnika u finalima (tri seniora U-22 i dva juniora), a u konkurenciji seniora do 22 godine bila je najuspješniji klub s ukupno četiri odličja (jedno zlato, dva srebra i bronca). Treću titulu državnog prvaka zaredom u seniorima U-22 osvojio je Jan Morović u teškoj kategoriji.

Doprvaci među seniora U-22 su Vide Prkačin, u za njega težoj kategoriji do 60 kg, koji u finalu nije mogao nastupiti zbog ozljede šake, te Filip Mimica do 67 kg koji je u finalu boksao protiv Zadranina Gorana Miočića, na kraju proglašenog najboljim seniorom U-22 na Prvenstvu Hrvatske. Broncu na državnom prvenstvu u Kutini osvojio je do 86 kg Duje Čopac kojeg je u polufinalu zaustavio novi prvak Patrick Plantić.

Srebrne medalje u juniorskoj konkurenciji osvojili su ulazni juniori Ivan Bašić (66 kg) i lani kadetski reprezentativac Luka Glučina (75 kg), a Ivan Bašić nagrađen je peharom za najborbenijeg boksača u finalu protiv Matea Bobaša iz Rijeke.

Nastavak je to sjajnih Torcidinih uspjeha ove godine na svim održanim državnim prvenstvima – torcidaši su ukupno bili i najbolji na seniorskom Prvenstvu Hrvatske s tri odličja – jednim zlatom (Vide Prkačin), srebrom (Ivan Vukasović) i broncom (Ivan Rajčić), a srebrne medalje i titule doprvakinja osvojile su u konkurenciji seniorki torcidašice Silvija Pavičić i Antonija Knezović.

Torcida je dominirala i na državnom prvenstvu mlađih seniora i bila  najuspješnija s ukupno pet medalja – dva zlata (Josip Tokić i Ivo Vito Milaković), srebrom (Maro Jović) i dvije bronce (Mirko Brstilo i Šime Čerina).

Želja je organizatora iz Boksačkog kluba Torcide i Splita da međunarodni boksački turnir Trofej Marjana postane tradicionalan i prepoznatljiv po kvaliteti u boksačkom svijetu kao što je nekada bio u nogometnom.

Na svečanoj ceremoniji Trofeja Marjana, BK Torcida će uručiti zahvalnice predsjedniku Europske boksačke federacije dr.  Ioannisu Filipattosu, glavnom tajniku EUBC-a Kirillu Shchekutyevu, predsjedniku Hrvatskog boksačkog saveza Boni Bošnjaku, dekanu Kineziološkog fakulteta u Splitu prof. dr. sc. Frani Žuveli, ravnatelju Javne ustanove sportski objekti u Splitu Gordonu Cerjanu te dogradonačelniku Splita Antoniju Kuzmaniću.

Prvi boksački Trofej Marjana sa splitskih Gripa u nedjelju, 12. svibnja 2024. od 18.00 sati bit će u izravnom tv-prijenosu na Sportklub Fight TV-u i u odgođenoj snimci na Sportskoj televiziji.

xxxxxx