Veličanstveni spektakl u Lazama

Ovog vikenda je u Slavoniji održana sjajna boksačka priredba na otvorenom. Povodom 25. Memorijala Hrvatski sokolovi i 90. godišnjice nogometnog kluba “Graničar”, Laze, kraj Nove Gragiške održan je boksački susret Hrvatske i Italije.

Ponajbolji hrvatski boksači odradili su pet mečeva sa reprezentacijom “Azzura” u Lazama u kojima su sa visokih 8:2 porazili talijanske suparnike.

Prvi je na ring izašao novogradiški as Filip Poturović (BK Nova Gradiška), koji je u tri runde nadboksao Francesca Santacrocea u lakoj kategoriji.  Filip, inače boksač koji je ostvario prvu pobjedu za hrvatski WSB tim ikada, iskoristio je manjak spreme kod oponenta te je odradio sjajnu pobjedu pred oko dvije i pol tisuće svojih navijača. Nakon njega u ring je ušao još jedan Slavonac, Dominik Gubo. Usprkos odličnoj taktici i boksu, Gubo (BK Osijek) je izgubio podijeljenom odlukom sudaca 1:2 od Talijana Salvatorea di Martiuno. Inicijativu nakon ukupnih 2:2 preuzima Petar Cetinić (BK Lokomotiva) u velteru. Najbolji boksač ovogodišnjeg seniorskog prvenstva Hrvatske svladao je poput parnog vlaka Luku Chainconea iz Udina. Nastavlja u poluteškoj Matej Uremović (BK Rijeka). Na distancu iskusno porazio je jakog suparnika Nezira Zezgina. I na kraju najbolje rangirani hrvatski WSB boksač Toni Filipi (BK Gladijator) odradio je maestralno sa iskusnim Davide Britom. Zasluženo je slavio nakon prekida u drugoj rundi i za konačnih 8:2 za Hrvatsku.

Uz sjajan boks, Predsjednik HBS-a Bono Bošnjak i Dopredsjednik HBS-a Mladen Mikolčević uručili su plakete zaslužnima, nakon čega se prešlo na “laganije” teme bika na ražnju te koncerta Ćire Gašparca i Đuke Čajića.