ZLATO ZA HRVATSKU! MARIELA ŠTEKO EUROPSKA JUNIORSKA PRVAKINJA! Mariela u finalu juniorskog EP-a u Montesilvanu dominantno slavila protiv Turkinje Babbat i osvojila zlatnu medalju i europski tron!

ZLATO ZA HRVATSKU! MARIELA ŠTEKO EUROPSKA JUNIORSKA PRVAKINJA! Mariela u finalu juniorskog EP-a u Montesilvanu dominantno slavila protiv Turkinje Babbat i osvojila zlatnu medalju i europski tron!

Mariela Šteko (16), članica BK Petra Zrinskog, osvojila je zlatnu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu u Montesilvanu!

Mariela je u finalu, u odlučnoj borbi za zlato i europski tron uvjerljivo, jednoglasnom odlukom sudaca 5:0, koji su za Marielu bodovali sve tri runde, pobijedila Turkinju Husnu Esmaul Babbat!

Visoka, elegantna Mariela demonstrirala je dominantno svoj stil boksa u finalu kao i u prethodnim borbama – plesala je i kružila oko Turkinje, te neumorno i precizno plasirala direkte s distance.

Pokušaji Turkinje da skrati distancu i nametne blisku borbu završavali su u prazno, brza, pokretna Mariela uvijek bi se izvukla i navela protivnicu u krivu putanju, te kažnjavala Turkinju preciznim udarcima!

Bravo za Marielu i oca i trenera Mladena Šteku na zlatu za Hrvatsku!

Zlatnu medalju zlatnoj Marieli uručio je Jurica Runtić, predsjednik Marketinške komisije Svjetske boksačke federacije IBA-e i član EUBC-a, predsjednik Nadzornog odbora HBS-a!

Mariela je zlatna ispred srebrne Turkinje, brončanih Španjolke i Grkinje.

Mariela je svojim plesom u ringu i čistim tehničkim boksom, vrhunskom vještinom i kombinacijom plesa i brzih udaraca, osvojila sve u Montesilvanu!

Do zlata i europskog trona redom je pobjeđivala predstavnice Cipra, Španjolske i Turske!

Nakon kadetskog europskog zlata Lorene Horvat nedavno na EP-u u Turskoj, ovo je i prvi put da Hrvatska ima europsku juniorsku prvakinju!

Bravo i za obitelj Šteko – uz zlatnu Marielu, na nedavnom kadetskom EP-u brončano odličje osvojila je i mlađa kćer Valeria Šteko!

Sestre Mariela i Valeria Šteko s ocem i trenerom Mladenom žive i treniraju u Münchenu, prvakinje su Njemačke, a od ove godine natječu se i brane boje HRVATSKE. U Münchenu u Borilačkom centru Šteko trenira i brončana juniorka Lana Paljušić.

Brončane medalje za Hrvatsku na Europskom juniorskom prvenstvu u Montesilvanu još su osvojile Lana Paljušić  (BK Kutina, do 54 kg) i Nika Lopac (BK Senj, do 80 kg)!

Ukupno su naše mlade boksačice ove godine na europskim prvenstvima postigle nezabilježen pothvat – osvojile su dosad sedam medalja uz dva naslova europskih prvakinja – na seniorskom EP-u U-22 u Poreču Nikolina Ćaćić osvojila je srebro i naslov doprvakinje Europe, na kadetskom EP-u u Turskoj: Lorena Horvat  (zlato), Valeria Šteko i Agata Štajcer (bronce), na juniorskom EP-u u Montesilvanu: Mariela Šteko (zlato), Lana Paljušić i Nika Lopac (bronce)!

Slijedi uskoro krajem listopada 2022. i Europsko prvenstvo seniorki u Budvi (Crna Gora) gdje će Hrvatsku predstavljati prvakinje Sara Beram i Maja Šarić.

Najnovije vijesti

Pretraživanje