ZAJEDNIČKI SASTANAK IZBORNIKA I TRENERA S PREDSJEDNIKOM BONOM BOŠNJAKOM I VODSTVOM HBS-a General Mladen Mikolčević novi sportski direktor HBS-a, odgođeno PPH za seniore U-22 i juniore u siječnju

ZAJEDNIČKI SASTANAK IZBORNIKA I TRENERA S PREDSJEDNIKOM BONOM BOŠNJAKOM I VODSTVOM HBS-a General Mladen Mikolčević novi sportski direktor HBS-a, odgođeno PPH za seniore U-22 i juniore u siječnju

U prostorijama Hrvatskog boksačkog saveza u utorak, 10. siječnja 2023. održan je sastanak hrvatskih izbornika i trenera reprezentacije s vodstvom HBS-a: predsjednikom Bonom Bošnjakom, dopredsjednikom generalom Mladenom Mikolčevićem koji od ove godine obnaša i dužnost sportskog direktora HBS-a, glavnim tajnikom Markom Marovićem i team menadžericom nacionalnih selekcija Nikolinom Jurić.

Na sastanku su sudjelovali izbornik seniora Kristijan Hodak, izbornik ženskih selekcija Ante Matas, izbornik mlađih seniora Yousef Hasan, izbornik juniora Hrvoje Pečarić, izbornik kadeta Pero Veočić, te reprezentativni treneri Dorijan Čalić, Leonard Pijetraj, Tomislav Bašić, Franjo Kristić i Danijel Vekić.

Predsjednik Bono Bošnjak u uvodu je pozvao sve izbornike i trenere na zajedništvo, punu i iskrenu suradnju u cilju nastavka kontinuiteta i postizanja vrhunskih rezultata, kao i maksimalnu koordinaciju s novim sportskim direktorom HBS-a generalom Mladenom Mikolčevićem. Predsjednik Bošnjak je istaknuo:

“Trudimo se kao Savez osigurati našim boksačima i trenerima sve uvjete i omogućiti im odlaske na sva natjecanja koje treneri označe kao prioritete. Naši sportaši nikad nisu imali više međunarodnih nastupa kao protekle godine. U jednom vikendu dogodio se raritet da su naši boksači istodobno boksali na sedam natjecanja u različitim državama. Isto tako, moramo svi skupa brinuti da na jaka natjecanja odlaze samo maksimalno spremni naši, pogotovo mladi boksači koji se mogu nositi sa snažnom konkurencijom. Prošle godine postigli smo sjajne uspjehe, osvojili 12 medalja na europskim i svjetskim prvenstvima i to nas obvezuje da u svakom segmentu još poboljšamo rad.”

Predsjednik Bono Bošnjak i general Mladen Mikolčević, novi sportski direktor HBS-a, posebno su naglasili kriterije transparentnosti i izvrsnosti za ulazak u reprezentaciju, te potrebu praćenja nastupa kandidata tijekom cijele godine, a ne samo na jednom glavnom državnom prvenstvu:

“Uz postizanje rezultata i osvajanje medalja na međunarodnoj sceni, jednako je bitno zajedništvo, njegovanje timskog duha u reprezentacijama i uzorno sportsko ponašanje svih naših članova. Kad smo u hrvatskim trenirkama, mi predstavljamo cijeli hrvatski boks i sport, cijelu državu i moramo biti uzor u svemu, od srčanosti i kvalitete u ringu do poniznosti i pristojnosti u svim prilikama.”

Izbornici su podnijeli izvještaje sa svih akcija svojih selekcija u 2022. godini, te iznijeli prijedlog da na velikim natjecanjima uz reprezentaciju u stručnom stožeru ubuduće bude i kvalificirani fizioterapeut kako bi se olakšao oporavak boksača nakon napornih mečeva.

Izbornici i treneri suglasili su se o odgodi Pojedinačnog prvenstva Hrvatske U-22 i juniora (19.-23. siječnja 2023.) zbog promjene u međunarodnom kalendaru IBA-e i EUBC-a – Europsko prvenstvo U-22 prebačeno je iz ožujka u studeni 2023. godine (domaćin Baku, Azerbajdžan). Budući da je Europsko juniorsko prvenstvo u Rumunjskoj u rasporedu u lipnju, PPH će se održati tijekom proljeća, a točan datum odredit će se nakon konzultacija trenera.

Velike akcije hrvatskog boksa počinju već sljedećeg tjedna nastupom ženske reprezentacije i svih naših glavnih boksačica na uglednom Kupu nacija u Somboru (15.-23. siječnja 2023.), početkom veljače na elitnom Golden Belt turniru iz IBA-ine svjetske serije nastupit će Gabrijel Veočić i Luka Pratljačić, a glavni događaji svakako će biti svjetska prvenstva seniorki i seniora, Europske igre kao kvalifikacije za Olimpijske igre 2024. godine, te europska prvenstva u svim ostalim dobnim skupinama.

Sportski direktor general Mladen Mikolčević istaknuo je potrebu i korisnost zajedničkih sastanaka i otvorenu razmjenu mišljenja i novih prijedloga, te će oni postati redoviti u cilju podizanja kvalitete stručnog rada u Hrvatskom boksačkom savezu.

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje