UOČI POČETKA NOVE SEZONE PRVE HRVATSKE BOKSAČKE LIGE I HBL/MLADI (Bartolovec, 23. IX. 2023.) Nastupi u Hrvatskoj boksačkoj ligi jedan su od kriterija za nastup u reprezentaciji

UOČI POČETKA NOVE SEZONE PRVE HRVATSKE BOKSAČKE LIGE I HBL/MLADI (Bartolovec, 23. IX. 2023.) Nastupi u Hrvatskoj boksačkoj ligi jedan su od kriterija za nastup u reprezentaciji

Nova sezona 2023./24. Prve Hrvatske boksačke lige i 1. HBL/mladi starta u subotu, 23. rujna 2023. u Trnovcu (izvršni organizator BK Thor Bartolovec, prijave do ponedjeljka, 18. IX. 2023.)

U novoj sezoni zasebno se boduju (3 boda za pobjedu, a 1 bod za nastup):

1. HBL seniori, 1. HBL mlađi seniori, 1. HBL juniori, 1. HBL kadeti i 1. HBL mlađi kadeti.

U dogovoru s izbornicima nacionalnih selekcija, uparivanje će raditi izbornici po svojim dobnim skupinama.

Uoči početka nove sezone dobro je podsjetiti da su nastupi u 1. Hrvatskoj boksačkoj ligi i 1. HBL/mladi jedan od kriterija za izbor boksačica i boksača u reprezentacije za sve kategorije.

Prema važećom pravilniku o bodovanju boksača od ove 2023. godine, boduje se svaka pobjeda u HBL-u i HBL/mladi kao jedan od kriterija pri odabiru reprezentativaca.

Izbornici zato još jednom podsjećaju klubove da za Hrvatsku boksačku ligu i HBL/mladi prijavljuju sve evidentne i potencijalne kandidate i kandidatkinje za reprezentaciju. Ne bude li im se mogao osigurati adekvatni suparnik u njihovoj kategoriji i ne budu li upareni, izbornici će se potruditi omogućiti korisne sparinge koji će im olakšati uvid u formu i praćenje stanja svakog pojedinog reprezentativnog kandidata.

Pritom je bitno naglasiti da se status reprezentativca/ke ne stječe automatski osvajanjem titule na državnom prvenstvu, nego da se traži kontinuitet treninga i kvalitetnih nastupa tijekom cijele sezone, a među njima su i kontinuirani nastupi u Hrvatskoj boksačkoj ligi.

Izbornik ženskih selekcija Robert Herić, koji je i glavni trener BK Thor Bartolovca, organizatora 1. kola HBL-a, posebno poziva i potiče sve kandidatkinje za reprezentacije da se odazovu i prijave za nastup u prvom kolu, te ako i ne budu uparene, sigurno će u Bartolovcu imati kvalitetne sparinge za provjeru forme.

Ukoliko se nastupi za reprezentaciju na prvenstvima i međunarodnim turnirima preklapaju s kolima Hrvatske boksačke lige, reprezentativcu/ki upisat će se bodovi kao da je nastupio/la u HBL-u.

To će biti i jedna od tema zajedničkog sastanka svih izbornika nacionalnih selekcija i vodstva Hrvatskog boksačkog saveza na dan održavanja prvog ovogodišnjeg kola 1. HBL-a u Bartolovcu, u subotu 23. rujna 2023. godine.

U sklopu prvog kola HBL-a i HBL/mladi održat će se i turnir Trnovec Open na kojem domaćini žele okupiti najkvalitetnije hrvatske boksačice i boksače, te su odlučili da turnir u Trnovcu postane tradicionalan i bude svojevrsna zahvala mladim boksačicama Thor Bartolovca, Loreni Horvat i Lani Skupnjak koje su u protekle dvije sezone osvojile prva europska odličja za malo mjesto pokraj Varaždina – najmanje mjesto u Hrvatskoj koje ima ozbiljan boksački klub čiji članovi osvajaju odličja na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

 

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje