TORCIDAŠ JOSIP TOKIĆ OSIGURAO PRVU MEDALJU ZA HRVATSKU NA EUROPSKOM PRVENSTVU ZA MLAĐE SENIORE I ML. SENIORKE U POREČU! Div iz Kaštela u meču dana svladao prvaka Srbije za prvu europsku medalju BK Torcide i prvu za boks u Splitsko-dalmatinskoj županiji nakon 20 godina, a petero naših boksačica i boksača zaustavljeno u četvrtfinalnim dvobojima

TORCIDAŠ JOSIP TOKIĆ OSIGURAO PRVU MEDALJU ZA HRVATSKU NA EUROPSKOM PRVENSTVU ZA MLAĐE SENIORE I ML. SENIORKE U POREČU! Div iz Kaštela u meču dana svladao prvaka Srbije za prvu europsku medalju BK Torcide i prvu za boks u Splitsko-dalmatinskoj županiji nakon 20 godina, a petero naših boksačica i boksača zaustavljeno u četvrtfinalnim dvobojima

Kaštelanin JOSIP TOKIĆ (TORCIDA SPLIT) osvojio je prvu medalju za Hrvatsku na Europskom prvenstvu mlađih seniora u Poreču i prvu, povijesnu medalju za BK Torcidu Split uopće na europskim prvenstvima!

To je i prva medalja s europskih prvenstava za boks u Splitsko-dalmatinskoj županiji nakon 20 godina i prva nakon europskog odličja Vedrana Đipala 2004. godine na EP-u u Puli.

Josip je u četvrtfinalu EP-a u Poreču jednoglasnom odlukom, u dramatičnom filmskom, rockyjevskom meču, pobijedio prvaka Srbije, odličnog, opasnog Srđana Tomića nakon žestoke kanonade u sve tri runde.

Josip je izdržao početne nalete srpskog reprezentativca i pogodio žestokog Tomića za brojanje i jednoglasnu bodovnu prednost u prvoj rundi. U devet napetih minuta, u najuzbudljivijoj borbi dana,  bilo je rubno udaraca za još koje brojanje srpskom boksaču, ali i našem Josipu, a sudac u ringu pustio je ozbiljan, čvrsti muški meč bez milosti u kojem se oba boksača nisu štedjeli!

Nesmiljenu borbu pratilo je zaglušujuće navijanje oba tabora, Hrvatske i Srbije, s tribina u vrućoj porečkoj dvorani Intersport!

Neustrašivi, čvrsti Josip, najviši hrvatski boksač sa 206 cm, iskontrolirao je koristeći visinu i dužinu ruku, sve tri runde protiv iskusnijeg, kvalitetnog teškaša Srbije koji ima i medalju s Europskog juniorskog prvenstva! Srđan Tomić poslije meča došao je sportski čestitati i stisnuti ruku našem mladom asu i iskreno mu je poželio neka ode do kraja i zlatne medalje!

BRAVO I SVE ČESTITKE KRŠNOM JOSIPU, tek 16-togodišnjem ulaznom mlađem senioru (rođen 30. X. 2007.) koji je debitirao na Europskom prvenstvu u Poreču i donio najveću radost Hrvatskoj i Torcidi!

BRAVO I SVE ČESTITKE TRENERU REPREZENTACIJE I TORCIDE DRAŽENU BURIĆU I STOŽERU HRVATSKE!

JOSIP TOKIĆ za ulazak u veliki finale borit će se u petak, 12. travnja protiv prvaka Bugarske, snažnog Stojana Vasileva Petrova koji je razornim udarcima i prekidom pobijedio predstavnika Moldavije.

Naši teškaši, državni prvaci iz BK Kralja Tomislava Zagreb, ZVONIMIR ZIRDUM (92 kg) i VIKTOR SEJDIĆ (+92 kg) nisu se uspjeli plasirati u polufinale i osigurati medalje na Europskom prvenstvu za mlađe seniore i mlađe seniorke u Poreču.

Teškaš ZVONIMIR ZIRDUM u četvrtfinalu se herojski borio protiv velikog favorita, nemjerljivo iskusnijeg Ukrajinca Ruslana Perezhylova s možda i 200 mečeva više, izgubio jednoglasnom odlukom premda je favoriziranog Ukrajinca uveo u ozbiljne probleme, pa i na rub brojanja u trećoj rundi. Zirdum nema ni 10 mečeva u karijeri i zablistao je na ovogodišnjem državnom prekidom gdje je prekidima u svim mečevima došao do titule i mjesta u reprezentaciji za Europsko prvenstvo.

Superteškaš Kralja Tomislava VIKTOR SEJDIĆ zaustavljen je u najtežoj kategoriji od velikog litavskog dvometraša Sebastiana Truchanovica.

Dvadesetak centimetara niži Sejdić, skromni dečko strahovitih udaraca sa svojih 116 kilograma,  beskompromisno je napadao divovskog Litavca, probijao mu gard, ali i primao s distance udarce litavskog Golijata i bodovno izgubio jednoglasnom odlukom sudaca.

Čestitke Zvonimiru i Viktoru na bespoštednim, žestokim mečevima u kojima su pokušali učiniti sve za medalju i proboj u polufinale u debitantskim nastupima na europskoj sceni, kao i njihovim trenerima Marinu Moriću i Josipu Grbavcu.

U srijedu, 10. travnja za medalje u četvrtfinalima borile su se i tri naše boksačice.

DOROTEA VENCL zaustavljena je u borbi za medalju u kategoriji do 60 kg. U odlučnom meču četvrtfinala bolja je bila starija i iskusnija predstavnica Češke KATRIN IVANOVA (Bugarka koja nastupa za Češku) koja je slavila prekidom u finišu druge runde nakon odluke suca da dva precizna, iako ne i osobito snažna udarca, okvalificira kao brojanja i zaustavi meč.

Dorotea (lani se borila za medalju i u četvrtfinalu Europskog juniorskog prvenstva u Rumunjskoj) u prvoj rundi parirala je visokoj i čvrstoj, okretnoj i kvalitetnoj Ivanovoj, no kad je ova pojačala tempo u drugoj rundi, mlada Koprivničanka sve je teže pratila ritam češke Bugarke.

S Europskog prvenstva u srijedu oprostile su se jedna za drugom u četvrtfinalu obje blizanke Gabriela i Dorotea Vencl iz Davida Koprivnice, naše reprezentativke i prvakinje, šesnaestogodišnje ulazne mlađe seniorke (tek za četiri mjeseca napunit će 17 godina)  koje su se borile protiv iskusnijih suparnica s puno više mečeva na međunarodnoj sceni.

GABRIELA VENCL u kategoriji do 54 kg u četvrtfinalu je jednoglasnom odlukom sudaca zaustavljena od čvrste predstavnice Armenije Lusyje Avetisyan koja redovito nastupa na europskim smotrama i s kojom se mlada Kopriničanka odlučno nosila sve tri runde, ali nije uspjela kapitalizirati prednost u visini i zadržati je na distanci.

ČESTITKE DOROTEI I GABRIELI NA NASTUPU I SRČANIM MEČEVIMA NA EUROPSKOM PRVENSTVU U POREČU, KAO I NJIHOVOM TRENERU DRAŽENU KUHARU IZ BK DAVIDA KOPRIVNICA!

Čestitke na osvojenim petim mjestima na Europskom prvenstvu mlađih seniorki, što im je i odlično iskustvo za napad na medalje na predstojećem Svjetskom prvenstvu najesen također u Poreču!

I uporna, gromovita Splićanka LANA KOVAČIĆ (GROM SPLIT) nije se uspjela plasirati u polufinale Europskog prvenstva u Poreču.

U meču za medalju u četvrtfinalu na EP-u hrabra Lana je zaustavljena prekidom u drugoj rundi od predstavnice Srbije Anastasije Bošković, veće, snažnije i iskusnije protivnice s daleko više međunarodnog iskustva.

Lana Kovačić pritom je nastupala u težoj kategoriji do 70 kg u kojoj se dosad nije borila.

Čestitke srčanoj Lani na hrabrom i beskompromisnom nastupu i borbi na Europskom prvenstvu, čestitke i njenom treneru u Gromu Split IVANU BRNIĆU, kao i trenerima naše ženske selekcije Mladenu Šteki i Draženu Kuharu!

Hrvatska je u šest četvrtfinala u srijedu, 10. travnja osigurala jednu medalju, veliko, najveće odličje torcidaša JOSIPA TOKIĆA!

U četvrtak, 11. travnja u četvrtfinalima Europskog prvenstva u Poreču borit će se Matej Marton (60 kg), Mate Jukić (Osijek) i Josip Grgić (80 kg)!

Najnovije vijesti

Pretraživanje