TOMASOVIĆ I HRGOVIĆ U FINALU

Boksači BK Leonardo, nakon današnjih polufinala, u kojima su sa četiri pobjede dobili isto toliko finalista, vodeći su klub 22. pojedinačnog prvenstva Hrvatske u boksu za seniore koje se od 8. do 11. ožujka održava u Puli. Pred 400 gledatelja u dvorani Mirna, popularno zvanoj Pattinaggio, danas je odboksano 12 polufinalnih mečeva u kojima je domaćin BK Pula, sa tri izborena finala, trenutno drugi klub prvenstva.

U Lakoj je Mirsad Ahmeti (Pula) lako prekidom u prvoj rundi izborio završnicu u kojoj mu se pridružio Stipan Prtenjača (Sesvete) pobjedom nad Njegačem (Velika Gorica). Zagrepčanin Borna Katalinić (Lokomotiva) također je bio atraktivan u svojoj pobjedi prekidom u kategoriji do 69 kg. Drugi finalist je mladi Franko Antić (Leonardo) koji je slavio u odličnom meču sa Silviom Solnim (Kralj Tomislav) s kojim bi lako mogao biti najborbeniji par prvenstva. U srednjoj
Sanjin Pol Vrgoč (Pula) nakon pobjede nad čurićem (Leonardo) u finalu se susreće s drugim predstavnikom kluba iz Dubrave Matejem Dujićem (Leonardo), koji je bodovno savladao iskusnog Brekala (Sesvete).
Bojan Mišković (Rovinj) u poluteškoj je osigurao prvo finale za BK Rovinj, savladavši na bodove Galekovića (Velika Gorica). Njemu u ring u finalu dolazi odlični Hrvoje Sep (Leonardo) koji je zasluženo pobijedio Osiječanina Čepu.
U Teškoj Stjepan Vugdelija (Joker) se plasirao u finale preko Kadića (Gladijator). Drugi par Josip Bepo Filipi (Zlatna rukavica) i Marko Čalić (Pula) podigli su publiku na noge. Iz odlične borbe koja je obilovala sjajnim potezima kao pobjednik je izašao domaćin Čalić.
Superteška polufinala iznjedrila su očekivano finale Marko Tomasović (Pit bull) i Filip Hrgović (Leonardo). U njega se Tomasović plasirao preko Kišićeka (Omega box), dok je Hrgović pobijedio Šimu Filipija (Zlatna rukavica). Prema riječima Izbornika Marija Šivolije-Jelice, Prvaci u jednom dijelu kategorija će izboriti vizu za Trabzon, gdje će se u travnju održati posljednji kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Londonu. Viceprvaci će biti rezerve, a pripreme reprezentacije počinju 16 ožujka u Puli i trajat će do samog odlaska u Tursku.
Sutrašnja finala Prvenstva Hrvatske na rasporedu su od 11 sati u Puli, koja se ponovno pokazala kao odličan organizator.
REZULTATI POLUFINALA:
KAT CRVENI KUT PLAVI KUT REZ Odluka
60 Luka Horvat, Split Mirsad Ahmeti, Pula 0:2 RSC1
60 Stipan Prtenjača, Sesvete Ivan Njegač, Velika Gorica 2:0 PTS
69 Borna Katalinić, Lokomotiva Željko Vujasinović, David 2:0 RSC2
69 Silvio Solni, Kralj Tomislav Franko Antić, Leonardo 0:2 PTS
75 Josip čurić, Leonardo Sanjin Pol Vrgoč, Pula 0:2 PTS
75 Matej Dujić, Leonardo Stipica Brekalo, Sesvete 2:0 PTS
81 Ivor Galeković, Velika Gorica Bojan Mišković, Rovinj 0:2 PTS
81 Ante Čepo, Osijek Hrvoje Sep, Leonardo 0:2 PTS
91 Stjepan Vugdelija, Joker Tomo Kadić, Gladijator 2:0 PTS
91 Josip Bepo Filipi, Zlatna rukavica Marko Čalić, Pula 0:2 PTS
+91 Marko Tomasović, Pit bull Hrvoje Kišićek, Omega box 2:0 PTS
+91 Filip Hrgović, Leonardo Šime Filipi, Zlatna rukavica 2:0PTS

PAROVI FINALA:
60 Mirsad Ahmeti, Pula Stipan Prtenjača, Sesvete
64 Danijel Vekić, Petar Zrinski Mate Rudan, Pit bull
69 Borna Katalinić, Lokomotiva Franko Antić, Leonardo
75 Sanjin Pol Vrgoč, Pula Matej Dujić, Leonardo
81 Bojan Mišković, Rovinj Hrvoje Sep, Leonardo
91 Stjepan Vugdelija, Joker Marko Čalić, Pula
+91 Marko Tomasović, Pit bull Filip Hrgović, Leonardo

Najnovije vijesti

Pretraživanje