Svjetski kup: Dva Hrvata u polufinalu!

Svjetski kup: Dva Hrvata u polufinalu!

Jučer je bio polovičan dan za hrvatsku reprezentaciju u Njemačkoj na Svjetskom kupu. Naši mladići ostvarili su pobjedu i dva izgubljena susreta, iako u ringu nije sve baš tako izgledalo.

Nakon pobjede Veočića, drugi je u ring ušao mladi Petar Cetinić, koji je gotovo izgorio od želje za pobjedom. Nakon sjajnog početka, dugi oporavak od korone ostavio je posljedice te je Pero ostao na korak do pobjede nad Nizozemcem Jamesem Delanom. Upravo dobar početak donio mu je pobjedu kod jednog suca, za ukupni poraz 4:1 i peto mjesto.

Veliki okršaj bio je u posljednjem susretu dana bio je između dva osvajača brončane medalje sa posljednjeg seniorskog europskog prvenstva Marka Miluna i Nijemca Nelvie Tialfack.  Marko je superiorno krenuo koristeći puno duže ruke i kontra gard. Kontrolirao je napade Nijemca, koji su nasrtao u intervalima. Markov intenzitet bio je nešto niži u drugoj u odnosu na prvu rundu, ali još uvijek prema našem mišljenju solidan, jer Nijemac nije pokazao previše. Upravo u toj drugoj rundi sudac kraće opominjati oba boksača za držanje i spuštanje glave i u puno klinčeva ulazimo u završnicu. Tu inicijativu preuzima Nijemac i na kraju slavi podijeljenom odlukom sudaca 4:1.

Danas su na rasporedu polufinala, u kojima imamo dva predstavnika. Gabrijela Veočića s Van Der Pasom iz Nizozemske u srednjoj i Mateja Uremovića sa Nijemcem Bazuevim u poluteškoj. Recimo da je ovo za sada kvalitetan nastup Hrvatske na Svjetskom kupu u Koelnu, obzirom da je naša reprezentacija najmlađa u prosjeku godina natjecatelja.

Najnovije vijesti

Pretraživanje