SRETAN VAM DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA! Čestitamo 28. obljetnicu VRO Oluje, najveličanstvenije pobjede u hrvatskoj povijesti!

SRETAN VAM DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA! Čestitamo 28. obljetnicu VRO Oluje, najveličanstvenije pobjede u hrvatskoj povijesti!

Hrvatski boksački savez svim svojim članicama, boksačicama i boksačima, sportašicama i sportašima, svim građankama i građanima Republike Hrvatske čestita Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja i 28. obljetnicu VRO Oluja!

Naša zastava na vrhu kninske tvrđave označila je ostvarenje povijesnog sna hrvatskog naroda – slobodnu Hrvatsku!

Prije 28 godina izvršen je najveličanstveniji pothvat u hrvatskoj povijesti – Vojno-redarstvena operacija Oluja kojom je oslobođena petina teritorija Republike Hrvatske koji su četiri godine okupirali srpski pobunjenici uz pomoć JNA i Srbije.

Veličanstvena pobjeda u VRO Oluji vječni je podsjetnik svim naraštajima Hrvata da nam slobodna Republika Hrvatska nije dana ni poklonjena, nego velikom žrtvom i krvlju izborena.

Brojni naši boksačice i boksači, treneri i dužnosnici danas s ponosom nose odoru Hrvatske vojske i policije, te su aktivni i pričuvni članovi Hrvatskih oružanih snaga.

S posebnim pijetetom i trajnom zahvalnošću prisjećamo se svih hrvatskih branitelja koji su stali u obranu Hrvatske i izvojevali veličanstvenu pobjedu, među njima brojnih sportaša i naših boksača, te se s najdubljim pijetetom prisjećamo svih poginulih hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, nestalih i umrlih, kao i svih stradalnika u Domovinskom ratu u kojem je hrvatski narod bio prisiljen uz velike žrtve braniti svoju slobodu i pravo na državu.

Sretan vam svima i ponosan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

Predsjednik HBS-a

Bono Bošnjak

Dopredsjednik HBS-a

General u miru Mladen Mikolčević

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje