SJAJAN USPJEH NAŠIH MLAĐIH SENIORA NA 30. MEMORIJALU JULIUSA TORME U PRAGU! Trojica Hrvata u finalu, Ivan Ante Gregurić jednoglasno pobijedio Moldavca, a Leon Buzik brončanog Rumunja s Europskog prvenstva 2022. u Sofiji!

SJAJAN USPJEH NAŠIH MLAĐIH SENIORA NA 30. MEMORIJALU JULIUSA TORME U PRAGU! Trojica Hrvata u finalu, Ivan Ante Gregurić jednoglasno pobijedio Moldavca, a Leon Buzik brončanog Rumunja s Europskog prvenstva 2022. u Sofiji!

Sva trojica naših reprezentativaca borit će se u finalnim borbama za zlato u subotu, 15. listopada 2022. na velikom međunarodnom turniru za mlađe seniore, 30. Memorijalu Juliusa Torme u Pragu (Češka)!

Ivan Ante Gregurić (Leonardo Zagreb) u polufinalu kategorije do 60 kg uvjerljivo je jednoglasnom odlukom 5:0 nakon žestoke borbe pobijedio Moldavca Maxima Tolipiza. Gregurić je dan ranije imao teški, neizvjesni meč (3:2) i pobjedu protiv Crnogorca Tomislava Djinovića, a u borbi za zlato borit će se protiv domaćeg predstavnika, Čeha Tomasa Otta.

Leon Buzik (Rijeka) u polufinalu kategorije do 71 kg pobijedio je također jednoglasnom odlukom 5:0 snažnog, kvalitetnog Rumunja Tiua Doruleta (osvajač brončane medalje na ovogodišnjem Europskom prvenstvu mlađih seniora u Sofiji)! Buzik je odlično odradio drugi meč u nizu, dominirao u sve tri runde, a kod dvojice sudaca dobio je maksimalnu prednost 30:27 i 30:26!

Mladi Riječanin Leon Buzik za zlato će se boriti protiv Grka Christosa Karatitisa.

Treći naš predstavnik Gabriel Debanić (Leona Zagreb) u finale kategorije do 75 kg plasirao se bez borbe (odustao Latvijac Danenbergs) i za naslov pobjednika borit će se s Norvežaninom Adamom Arsaevom!

Finala na 30. Memorijalu Juliusa Torme u Pragu na rasporedu su u subotu 15. listopada 2022. od 18.00 sati (Gregurić treći meč po redu, Buzik šesti i Debanić sedmi).

Čestitke svim našim mladim reprezentativcima kojima je turnir u Pragu odlični tekst uoči nadolazećeg Svjetskog prvenstva u španjolskom Alicanteu za mjesec dana, kao i trenerima koji ih vode u Češkoj Danijelu Vekiću (Leona) i Vladi Babiću (Rijeka)!

Pokazali su već dosad – Ivan Ante Gregurić i Leon Buzik s po dvije pobjede u turnirskom sustavu borbi dan za danom – da su odlično pripremljeni i da će u punoj formi dočekati Svjetsko prvenstvo za mlađe seniore u studenome 2022. u Španjolskoj!

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje