RADNI SASTANAK U UPRAVI ZA SPORT MINISTARSTVA TURIZMA I ŠPORTA RH Predsjednik HBS-a Bono Bošnjak i glavna tajnica Nikolina Jurić na sastanku o velikim boksačkim događajima koji očekuju Hrvatsku u sljedećem periodu

RADNI SASTANAK U UPRAVI ZA SPORT MINISTARSTVA TURIZMA I ŠPORTA RH Predsjednik HBS-a Bono Bošnjak i glavna tajnica Nikolina Jurić na sastanku o velikim boksačkim događajima koji očekuju Hrvatsku u sljedećem periodu

Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak i glavna tajnica HBS-a Nikolina Jurić imali su radni sastanak u Upravi za sport Ministarstva turizma i športa s načelnikom Sektora za razvoj i natjecateljski sport Darkom Vučićem i višim savjetnikom-specijalistom dr. sc. Kristijanom Slačancom.

Među temama na prvom mjestu bili su razgovori o najvažnijim događajima za hrvatski boks i Hrvatski boksački savez sljedeće 2024. godine kada ćemo biti domaćini dva velika natjecanja – Svjetskog prvenstva za mlađe seniore i ml. seniorke, te Europskog prvenstva za mlađe seniore i ml. seniorke.

Europsko mlađeseniorsko prvenstvo održat će se u proljetnom terminu, u travnju 2024. godine, a Svjetsko prvenstvo u drugoj polovici 2024. godine, u listopadu.

Na ovogodišnjem Europskom mlađeseniorskom prvenstvu 2023. u Armeniji, naši mladi boksačice i boksači postigli su jedinstven uspjeh – Mariela Šteko postala je drugi put zaredom prvakinja Europe, a Lovro Pavčec osvojio je naslov europskog doprvaka u superteškoj kategoriji.

Ministarstvo turizma i športa, te Uprava za sport u svakom smislu podupiru i zainteresirani su za uspjeh oba dva velika boksačka prvenstva u Hrvatskoj koja će okupiti najbolje mlade boksačice i boksače iz desetina svjetskih zemalja. Takve obimne međunarodne sportske događaje nemoguće je organizirati bez pune i otvorene suradnje svih nadležnih institucija.

Ministarstvo turizma i športa punu potporu pružilo je i u organizaciji Europskog prvenstva za seniore i seniorke U-22 u Poreču prošle 2022. godine. Zajednička suradnja rezultirala je primjerno provedenim prvenstvom i brojnim pohvalama Europske boksačke federacije i nacionalnih saveza, pa je Hrvatski boksački savez i dobio puno povjerenje za organizaciju i Europskog i Svjetskog prvenstva mlađih seniora u istoj godini, što se ranije nikad nije dogodilo.

Također, mlađeseniorsko SP bit će prvo svjetsko boksačko prvenstvo uopće ikad održano u Hrvatskoj.

Predsjednik HBS-a Bono Bošnjak i glavna tajnica Nikolina Jurić s dužnosnicima Uprave za sport razgovarali su i o ostalim velikim boksačkim natjecanjima i rezultatima hrvatskih boksačica i boksača na međunarodnoj sceni, pogotovo što najbolje uskoro očekuju olimpijske kvalifikacije za OI u Parizu 2024. godine.

Najnovije vijesti

Pretraživanje