PETAR LESKUR GROMOVITO IZBORIO PRVU POBJEDU ZA HRVATSKU NA 38. MEMORIJALU FELIXA STAMMA U POLJSKOM PULTUSKU Mladi Splićanin dominirao protiv suparnika s Trinidada i Tobaga, za medalju će se boriti protiv reprezentativca Litve

PETAR LESKUR GROMOVITO IZBORIO PRVU POBJEDU ZA HRVATSKU NA 38. MEMORIJALU FELIXA STAMMA U POLJSKOM PULTUSKU Mladi Splićanin dominirao protiv suparnika s Trinidada i Tobaga, za medalju će se boriti protiv reprezentativca Litve

Mladi reprezentativac i prvak U-22 (na Prvenstvu Hrvatske za seniore do 22 godine proglašen je najboljim boksačem PH-a 2023.), Splićanin PETAR LESKUR (Grom Split) izborio je prvu pobjedu za Hrvatsku na velikom međunarodnom, 38. Memorijalu Felixa Stamma za seniore i seniorke u poljskom gradu Pultusku.

Splitski vojnik Petar Leskur u 1/8 finala poluteške kategorije do 80 kg pobijedio je reprezentativca Trinidada i Tobaga, Josepha Nickella jednoglasnom odlukom sudaca 5:0. Naš boksač, superiorniji fizički i tehnički, dominirao je otpočetka do kraja meča i sigurno vodio borbu do uvjerljive, neupitne pobjede.

U poluteškoj kategoriji prijavljeno je na ‘Felixu Stammu’ čak 16 boksača. Leskur će u četvrtfinalu za medalju boksati protiv reprezentativca Litve Robertasa Liorancasa koji je u osmini finala pobijedio domaćeg predstavnika, Poljaka Staniocha.

Leskurov meč za medalju na rasporedu je u srijedu, 24. svibnja 2023. godine.

Na uglednom 38. Memorijalu Felixa Stamma u Pultusku Hrvatsku ukupno predstavljaju četiri boksača i dvije boksačice.

U utorak, 23. svibnja 2023. u Poltusku će nastupiti dvoje naših reprezentativaca:

DEA BOLANČA (Pit Bull Split) do 57 kg u 1/8 finala borit će se protiv iskusnije Bugarke Svetlane Staneve.

MATEO KOMADINA (Rijeka) u kategoriji do 63,5 kg borit će se u 1/8 finala protiv domaćeg Poljaka Dominika Palaka.

U srijedu, 24. svibnja uz Leskura u četvrtfinalu poluteške kategorije, nastupit će i MARIN JELAČIĆ (Pauk Split) u četvrtfinalu kategorije do 63,5 kg (slobodan u 1/8 finala) i čeka protivnika između Irca i boksača Trinidada i Tobaga.

U četvrtak, 25. svibnja olimpijka i doprvakinja Europe U-22 NIKOLINA ĆAĆIĆ (Omega Zagreb) do 54 kg u polufinalu čeka suparnicu između Poljakinje i Bugarke.

U petak, 26. svibnja MARKO RAMLJAK (Rijeka) do 86 kg borit će se izravno u finalu protiv pobjednika između Ukrajinca i Uzbekistanca.

Hrvatske boksačice i boksače u Pultusku vode izbornik seniora KRISTIJAN HODAK i supervizor seniorskih nacionalnih selekcija FRANJO KRISTIĆ.

Na 38. ‘Felix Stamm’ turniru nastupaju reprezentativci iz čak 27 svjetskih zemalja s pet kontinenata: Europe, Azije, Afrike, Australije i Srednje Amerike (Trinidad i Tobago).

Mnogim europskim boksačicama i boksačima turnir u Pultusku je glavna provjera uoči Europskih igara u Krakowu koje počinju za mjesec dana, krajem lipnja (kvalifikacijskima za Olimpijske igre u Parizu 2023.)!

 

 

 

 

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje