OSMO KOLO PRVE HRVATSKE BOKSAČKE LIGE I HBL/MLADI U BALAMA Meč za pamćenje između Rovinjanina Marka Opšivača i torcidaša Ivana Rajčića! Torcida Split i Team Predator Rijeka čekaju promociju na Gripama 10. lipnja 2023.

OSMO KOLO PRVE HRVATSKE BOKSAČKE LIGE I HBL/MLADI U BALAMA Meč za pamćenje između Rovinjanina Marka Opšivača i torcidaša Ivana Rajčića! Torcida Split i Team Predator Rijeka čekaju promociju na Gripama 10. lipnja 2023.

U Balama kod Rovinja u izvršnoj organizaciji BK Rovinja održano je 8. kolo Prve Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi (subota, 13. svibnja 2023.)

REZULTATI 8.KOLO HBL

To je bilo i prvo kolo Hrvatske boksačke lige koje se održalo u Sportskoj dvorani Bale (proglašenoj najljepšim malim sportskim objektom na svijetu 2008. godine!), a natjecanje su odlično organizirali članovi BK Rovinj na čelu s glavnim trenerom PEROM MIŠKOVIĆEM i trenerom BORISOM MIŠKOVIĆEM.

Natjecanja u lijepoj, funkcionalnoj Sportskoj dvorani Bale otvorili su SANDI DRANDIĆ, predsjednik Turističke zajednice Bale i NIKOLINA JURIĆ, glavna tajnica HBS-a, izrazivši zajedničku želju da se u Balama i u narednom periodu organiziraju boksačka natjecanja za što postoje planovi već tijekom ove godine.

Čestitke BK Rovinju na odličnoj organizaciji i domaćinima u Balama na sjajnoj atmosferi u kojoj su se odvijali mečevi!

Obimni program s gotovo pedeset mečeva od ranog poslijepodneva do večeri završen je na kraju spektakularnim mečom između dvojice teškaša, opasnih nokautera, domaćeg Marka Opšivača (BK Rovinj) i Ivana Rajčića (Torcida).

U sigurno najžešćem, najdramatičnijem meču cijele sezone Hrvatske boksačke lige, domaći povratnik u ring i ljubimac publike Marko Opšivač slavio je s cijelom dvoranom i domaćim navijačima pobjedu nad odličnim, čvrstim, a isto tako srčanim i motiviranim teškašem prvaka Torcide, Ivanom Rajčićem.

Takav meč dugo nije viđen, kao preslikan iz jednog od nastavaka Rockyja, s obostranim nokdaunima i serijama koje su u svakom trenutku mogle kobno završiti po suparnika. Opšivač je kao u transu neumornim serijama napadao Rajčića, dvaput ga prisilio na brojanje, no Splićanin je uzvraćao ubojitim kontrama i Opšivača jednom bacio u nokdaun.

Obojica teškaša dali su i posljednji atom snage, borili se do maksimuma i jedva na nogama dočekali završni gong na kraju tri runde koje su suci bodovali u korist domaćeg boksača uz euforiju pune dvorane.

Čestitke obojici boksača na bespoštednoj, napetoj borbi koja je sve podignula na noge!

BK Torcida je čekirala naslov u Balama, ponovo su došli u najbrojnijem sastavu i borili se na šampionski način – kao apsolutno zasluženi novi stari prvaci Hrvatske boksačke lige. Torcida je imala devet boksača u borbama (šest seniora, jednog ml. seniora i dva juniora) i upisala četiri pobjede (Šime Čerina, Filip Gavrić, Josip Lovrić i Mate Skelin).

Ostaje još potvrda i nova spektakularna proslava druge uzastopne titule na splitskim Gripama 10. lipnja 2023. godine kada je BK Torcida domaćin posljednjeg, 9. kola HBL-a.

Četiri pobjede u 8. kolu Prve HBL, u sva četiri nastupa, upisali su i domaći boksači Rovinja: Nino Marić, Leon Domić, Matijas Jurić i Marko Opšivač.

Uzbudljiv, neizvjestan meč pružila su i druga dvojica teškaša do 92 kg, Fran Plazina (Gladijator) protiv Frana Dugana (BK Lokomotiva) u kojem je slavio mladi, srčani gladijator Plazina. Gladijator je također imao puni učinak u 8. kolu, 3 boksača/3 pobjede (Tomislav Ljubas, Danijel Šutalo i Fran Plazina).

Tri pobjede ostvavili su i boksači Leonarda Zagreb (Mehmed Alispahić, Gregory Rovišan i Paško Topalović).

U Prvoj HBL/mladi titulu prvaka potvrdili su mladi boksači (ml. kadeti, kadeti i juniori) riječkog Team Predatora s novih 14 bodova iz Bala u sastavu: Saša Jančić, Fernando Mehmeti, Edvin Travnjak, Bajram Mehmeti, Toma Krmpotić, Šime Vuletić. Mlade Predatore u Splitu, 10. lipnja također čeka promocija titule prvaka HBL/mladi nakon što su je osvojili i 2020. godine.

Sjajan rezultat u Balama ponovili su mladi iz Radničkog Slavonskog Broda čijih je pet boksača ostvarilo pet pobjeda: Mihael Bulatović, Karlo Krunić, Lukas Fulanović, Jan Mikulić i Dominik Raguž. Rekord Zagreb s četiri pobjede (Andrej Krupljanić, Luka Božurić, Asllan Krasniqi i Vito Rupčić WO) nastavio je skupljati veliki broj bodova.

Tri pobjede upisali su mladi Križevčani iz BK Ronin (Ivan Blagaj, Mateo Duspara i Matija Berend), a dvije Titan Gym (Noa Jurišić i Marko Pralas).

Nastup u Balama posebno će pamtiti boksači iz najmlađeg kluba Dardone iz Drvenika s dvije pobjede u dva nastupa (kadet Luka Glučina i senior Petar Anković), te hrabra ekipa BK Dubrovnika koja je potegnula s krajnjeg juga da bi se predstavila s tri natjecatelja (Iva Cetinić, Ante Klinac i Leonardo Mihaica). Proslavili su pobjedu mlađeg seniora Ante Klinca.

U jedinom ženskom meču neumorna Lidija Tišlar (Stršljen Samobor) upisala je novu pobjedu, a raduje pobjednički povratak nakon ozljede mlađeg seniora Patrika Plantića (Katran Zagreb). Drugu pobjedu za Katran izborio je kadet Dijego Zahirović.

Novu pobjedu izborio je u čvrstom meču i sve bolji junior BK Zadra Ivano Skoblar protiv vrlo dobrog Juraja Tutundžića (Brod).

REZULTATI 8.KOLO HBL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Predsjednik Turističke zajednice Bale Sandi Drandić i glavna tajnica HBS-a Nikolina Jurić na otvaranju natjecanja u 8. kolu Prve Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi u Balama

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje