OSJEČANIN MATE JUKIĆ PREKIDOM SE PLASIRAO U ČETVRTFINALE EUROPSKOG PRVENSTVA ZA MLAĐE SENIORE U POREČU! Slavonac Mate s tri brojanja sredio Švicarca, a Riječanin Bruno Bačac zaustavljen od favorita Albanca, dvostrukog prvaka Europe i viceprvaka svijeta

Osječanin Mate Jukić dominantno je, prekidom u drugoj rundi, nakon tri nokdauna i brojanja Švicarcu Marouaneu Escali (jedno u prvoj rundi, dva u drugoj) izborio četvrtfinale i borbu za medalju u kategoriji do 63,5 kg na Europskom prvenstvu mlađih seniora u Poreču, petog dana natjecanja u utorak, 9. travnja 2024. godine!

Mladi Slavonac , još tek 16-togodišnji ulazni mlađi senior MATE JUKIĆ (rođen 13.05. 2007.), prošle godine peti na Europskom juniorskom prvenstvu, a nastupio je i na Svjetskom juniorskom prvenstvu, suvereni državni prvak u poluvelter kategoriji do 63,5 kg, autoritativno se, poput prekaljenog šampiona postavio i otpočetka meča na Europskom prvenstvu. Smišljeno je skenirao protivnika, nametnuo inicijativu i svoj stil, pa s nekoliko preciznih, munjevitih zadnjih direkata načeo gard Švicarca.

U prvoj rundi nametnuo je jakim direktima i brojanje suparniku iz Švicarske, te jednoglasno dobio prvu rundu.

U drugoj rundi Mate je bez kalkulacija krenuo u otvoreni napad, plasirao suparniku još jedno brojanje, ubrzo i treće, te u dominantnom stilu završio meč.

Čestitke Mati na plasmanu u četvrtfinale među osam najboljih mlađih seniora u Europi u kategoriji do 63,5 kg, kao i sve čestitke trenerima hrvatske reprezentacije Yousefu Hasanu, Draženu Buriću i Marinu Moriću koji ga vode na Europskom prvenstvu, kao i Matinom treneru u BK Osijek, Mateju Matkoviću.

Mate Jukić za medalju na Europskom prvenstvu mlađih seniora u Poreču borit će se u četvrtfinalu u četvrtak, 11. travnja protiv Rumunja Iosifa Bandule koji je podijeljenom odlukom u osmini finala pobijedio predstavnika Slovačke.

U 1/8 finala kategorije do 57 kg BRUNU BAČCA (Team Predator Rijeka) prekidom u prvoj rundi svladao je izraziti favorit, predstavnik Albanije, dvostruki juniorski prvak Europe i viceprvak svijeta 2023., ADAM MACA!

Čestitke našem srčanom Bruni koji je beskompromisno ušao u otvorenu borbu s respektabilnim protivnikom najviše svjetske klase!

Bruno je uz zaglušujuću buku s tribina, gromoglasnu potporu i bubnjanje naših reprezentativaca, a i uz glasno navijanje albanskih boksača i navijača za člana svoje reprezentacije, srcem prihvatio oštri tempo i jake razmjene protiv Mace, sjajnog boksača jakih udaraca, te boksao naizgled potpuno ravnopravno.

Srčanost i otvorenu borbu Bruno je platio primanjem preciznih udaraca od albanskog prvaka i jedan munjeviti precizni kroše, sudac je morao označiti kao brojanje našem boksaču.

Brunu to nije poremetilo, međutim ringovni sudac brzo je potegnuo i drugo brojanje nakon još jednog preciznog silovitog udarca, te zaustavio meč premda je Bačac izgledao spreman za nastavak runde i meča.

Nitko ne spori da je albanski prvak boksač najviše klase i Bačac bi teško mogao učiniti nešto više taman da je meč i nastavljen.

Čestitke Bruni na nastupu, kao i njegovim trenerima u Team Predatoru Rijeka, ZORANU KRALJU ml. i DEJANU TONSI koji su ga pripremili i doveli do visoke razine da može boksati na najvećoj europskoj sceni.