NOVO VISOKO PRIZNANJE EUROPSKE BOKSAČKE FEDERACIJE ZA ČELNIKE HRVATSKOG BOKSAČKOG SAVEZA! Na svečanom otvorenju Europskog prvenstva mlađih seniora u Poreču (2.-15. IV. 2024.) EUBC će dodijeliti plakete zahvalnice predsjedniku HBS-a Boni Bošnjaku i predsjedniku NO-a Jurici Runtiću

NOVO VISOKO PRIZNANJE EUROPSKE BOKSAČKE FEDERACIJE ZA ČELNIKE HRVATSKOG BOKSAČKOG SAVEZA! Na svečanom otvorenju Europskog prvenstva mlađih seniora u Poreču (2.-15. IV. 2024.) EUBC će dodijeliti plakete zahvalnice predsjedniku HBS-a Boni Bošnjaku i predsjedniku NO-a Jurici Runtiću

Poreč će od sljedećeg tjedna, od utorka, 2. travnja do 15. travnja 2024. godine, ugostiti najbolje mlađe seniore i mlađe seniorke Europe.

Počinje Europsko prvenstvo u kategoriji mlađih seniora (boksačice i boksači koji u ovoj godini navršavaju 17 i 18 godina), pa će Poreč okupiti doslovno najbolje mlade snage i budućnost europskog boksa.

Prijavljeno je ukupno 376 natjecatelja (253 mlađa seniora i 123 mlađe seniorke) iz 35 zemalja.

To je ujedno prvo ovogodišnje EUBC-evo Europsko prvenstvo po dobnim skupinama.

Hrvatska i Poreč jedinstveni su i po tome što će prvi put u povijesti u istoj godini biti domaćin i Europskog i Svjetskog prvenstva za mlađe seniore. Nakon Europskog prvenstva iza Uskrsa u travnju, Svjetsko prvenstvo održat će se najesen, krajem listopada i početkom studenog 2024. godine.

Poreč i Hrvatski boksački savez bili su više nego uspješan domaćin i Europskog prvenstva za seniore i seniorke do 22 godine prije dvije godine i upravo uspjeh tog prvenstva i zadovoljstvo svih sudionika iz cijele Europe i Europske boksačke federacije EUBC-a bili su jamac da biser istarskog i hrvatskog turizma ponovo dobije domaćinstvo ovih velikih boksačkih natjecanja.

Mečevi na Europskom prvenstvu u Poreču počinju u četvrtak, 4. travnja 2024. u lijepoj sportskoj dvorani Intersport u Zelenoj laguni kada je u 16.00 sati predviđeno svečano otvorenje EP-a.

Dan ranije, u srijedu, 3. IV. u 13.00 sati na konferenciji za medije (Hotel Plavi, Plava laguna) Europsko prvenstvo predstavit će dužnosnici Europske boksačke federacije EUBC-a, Hrvatskog boksačkog saveza i Grada Poreča, uz izbornike hrvatske muške i ženske reprezentacije.

Na uvodnoj konferenciji za medije predstavit će se i svi članovi naših nacionalnih selekcija (10 boksača i 6 boksačica).

Na ceremoniji otvorenja Europskog prvenstva u četvrtak, 4. travnja 2024., uz defile predstavnika svih reprezentacija, Europska boksačka federacija EUBC dodijelit će plakete i visoka priznanja za doprinos razvoju europskog boksa Ministarstvu turizma i sporta RH, Gradu Poreču i gradonačelniku Lorisu Peršuriću, te predsjedniku Hrvatskog boksačkog saveza Boni Bošnjaku i predsjedniku Nadzornog odbora HBS-a Jurici Runtiću.

Ispred Ministarstva turizma i sporta RH plaketu će primiti državni tajnik za sport Tomislav Družak. 

Novo je to veliko priznanje hrvatskom boksu i vodećim ljudima HBS-a, predsjedniku Boni Bošnjaku i predsjedniku NO-a Jurici Runtiću, koji su i ugledni članovi Natjecateljske i Marketinške komisije EUBC-a, jer Hrvatski boksački savez je 2021. godine u talijanskom Rosetu od EUBC-a proglašen i primio nagradu za najbolji nacionalni savez za projekte i rad na promociji boksa.

Uz brojne mlade boksačice i boksače i članove reprezentacija, Europsko prvenstvo pohodit će i svi najviši dužnosnici Europske boksačke federacije EUBC-a, a predsjednik EUBC-a dr. Ioannis Filippatos bit će prisutan u završnici na polufinalnim i finalnim mečevima.

Mečevi na Europskom prvenstvu u porečkoj dvorani Intersport u Poreču od četvrtka, 4. travnja i svečanog otvorenja, odvijat će se na dva ringa kroz deset natjecateljskih dana sve do velikih finala u nedjelju, 14. travnja.

Svi mečevi s oba dva ringa moći će se pratiti u live streamingu na youtube kanalu Croatian Boxing Federation, a finala će biti u izravnom televizijskom prijenosu na Sportskoj televiziji i Sportklub Fight TV-u za sve zemlje u hrvatskom okruženju.

Predsjednik HBS-a Bono Bošnjak i predsjednik NO-a HBS-a Jurica Runtić (u sredini), počasni predsjednik Talijanskog boksačkog saveza i predsjednik Sudačke komisije EUBC-a Vittorio Lai (desno), predsjednik Natjecateljske komisije EUBC-a Maxim Certicovtev (lijevo)

Jurica Runtić, predsjednik NO-a HBS-a u društvu s čelnicima EUBC-a: slijeva počasni predsjednik Talijanskog boksačkog saveza i predsjednik Sudačke komisije EUBC-a Vittorio Lai; predsjednik EUBC-a dr. Ioannis Filippatos i počasni predsjednik EUBC-a Franco Falcinelli

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje