NOVI POTHVAT MLADIH HRVATSKIH BOKSAČICA! OSVOJILE REKORDNA ČETIRI ODLIČJA NA EUROPSKOM KADETSKOM PRVENSTVU U MARIBORU! Lorena Horvat, Lana Skupnjak i Tia Zadravec osigurale medalje, Ema Anđela Žaja osvojila broncu!

NOVI POTHVAT MLADIH HRVATSKIH BOKSAČICA! OSVOJILE REKORDNA ČETIRI ODLIČJA NA EUROPSKOM KADETSKOM PRVENSTVU U MARIBORU! Lorena Horvat, Lana Skupnjak i Tia Zadravec osigurale medalje, Ema Anđela Žaja osvojila broncu!

Zlatna LORENA HORVAT, prošle godine najmlađa prvakinja Europe 2022. u Erzurumu (Turska), osigurala je medalju i na EP-u u Mariboru, ukupno četvrtu za Hrvatsku na Europskom kadetskom prvenstvu u Mariboru!

Lorena je u najtežoj kategoriji kadetkinja do 70 kg pobijedila dominantno, u stilu kakav i dolikuje prvakinji Europe, Bugarku Nikol Parvanovu s uvjerljivih 5:0.

Dominaciju Lorene oslikava rezultat, dvojica sudaca meč su bodovali sa 30:26, jedan čak sa 30:25! U trećoj rundi naša šampionka prisilila je bugarsku prvakinju i na brojanje!

LORENA HORVAT pridružila se tako klupskoj prijateljici LANI SKUPNJAK iz Thor Bartolovca u polufinalu, kao i TIJI ZADRAVEC iz susjednog Čakovca.

Broncu je osvojila i Splićanka EMA ANĐELA ŽAJA iz Pit Bulla!

Bravo Lorena, bravo za izbornika i trenera Thor Bartolovca ROBERTA HERIĆA koji za mali klub pokraj Varaždina donosi dvije medalje iz Maribora!

BRAVO I ČESTITKE ZA SVE NAŠE DJEVOJKE – OD PET REPREZENTATIVKI, ČETIRI SU OSVOJILE MEDALJE – EMA ANĐELA ŽAJA, TIA ZADRAVEC, LANA SKUPNJAK I LORENA HORVAT!

U SRIJEDU, 23. VIII. 2023. TRI HRVATSKE KADETKINJE S OSIGURANIM MEDALJAMA BORE SE U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA (RING A OD 15.00 SATI):

??TIA ZADRAVEC (Čakovec) 60 kg vs. Vanesza Anna Tallosi (Mađarska)

??LANA SKUPNJAK (Thor Bartolovec) 64 kg vs. Cassie Henderson (Irska)

??LORENA HORVAT (Thor Bartolovec) 70 kg vs. Fatma Toktay (Turska)

??EMA ANĐELA ŽAJA osvojila je brončanu medalju, a u polufinalu je zaustavljena protiv reprezentativke Azerbajdžana.

Time je nadmašen lanjski pothvat kada su tri naše boksačice osvojile odličja na kadetskom EP-u u Erzurumu (Lorena Horvat zlato, a Valeria Šteko i Agata Štajcer bronce)

LANA SKUPNJAK (Thor Bartolovec) odličje je osigurala pobjedom u četvrtfinalu nad Čehinjom Ester Dvorskom.  Čvrsta, snažna Lana u kategoriji do 64 kg odlukom sudaca 4:1 svladala je reprezentativku Češke, izdominirala u prve dvije runde i osigurala bodovnu prednost, a u prvoj rundi s nekoliko snažnih pogodaka dovela Čehinju i na rub brojanja!

I mlada Čakovčanka TIA ZADRAVEC postigla je uspjeh karijere – u kategoriji do 60 kg osvojila je medalju u debitantskom nastupu na Europskom kadetskom prvenstvu!

Sjajna Tia u četvrtfinalu je pobijedila Irkinju Isabelle Hawkins podijeljenom odlukom sudaca 4:1 i osigurala najmanje brončano odličje!

Visoka, okretna Čakovčanka iskontrirala je s distance napadački upornu Irkinju i obje prve runde dobila sa po 4:1 i bodovno riješila pobjedu!

EMA ANĐELA ŽAJA (Pit Bull Split) osvojila je također brončanu medalju do 44 kg. U polufinalu je u borbenom, žestokom meču u kojem je borbena Splićanka dobila treću rundu, podijeljenom odlukom izgubila od Armenke Liane Zhamharyan.

Uspjeh iz Turske prošle godine nije uspjela ponoviti VALERIA ŠTEKO do 57 kg – u borbi za medalju izgubila je jednoglasnom odlukom od Poljakinje Wiktorije Kustosz.

U muškoj konkurenciji JAN MIKULIĆ (Radnički SB) jednoglasnom je odlukom u meču za odličje u četvrtfinalu u sve tri runde izgubio od Azerbajdžanca Adila Zalova.

Svi naši kadeti, desetorica reprezentativaca, time su završili nastup na Europskom prvenstvu u Mariboru!

Najnovije vijesti

Pretraživanje