NIKOLINA ĆAĆIĆ OSIGURALA PRVU HRVATSKU MEDALJU NA EUROPSKOM PRVENSTVU U-22 U BUDVI! Hrvatska olimpijka za odličje i polufinale superiorno pobijedila prvakinju Europe U-22, Talijanku Sharon Brisco!

NIKOLINA ĆAĆIĆ OSIGURALA PRVU HRVATSKU MEDALJU NA EUROPSKOM PRVENSTVU U-22 U BUDVI! Hrvatska olimpijka za odličje i polufinale superiorno pobijedila prvakinju Europe U-22, Talijanku Sharon Brisco!

Prva hrvatska olimpijka NIKOLINA ĆAĆIĆ (22, Omega Zagreb), doprvakinja Europe U-22 iz Poreča 2022. godine, a ranije u mlađim seniorkama i doprvakinja Europe i svijeta, ostvarila je novi vrhunski uspjeh!

Nikolina je s pobjedom u četvrtfinalu nad aktualnom prvakinjom Europe U-22 do 57 kg osigurala novu veliku medalju na Europskom prvenstvu u Budvi!

U četvrtfinalu do 57 kg pobijedila je sjajnu Talijanku SHARON PRISCO, prvakinju Europe U-22 iz Poreča u istoj kategoriji (Nikolina je bila viceprvakinja u Poreču do 52 kg!) i izborila polufinale, osigurala najmanje brončano odličje i nagradu od 2000 dolara!

Nikolina se na veličanstven način vratila na najveću scenu nakon što je praktički cijelu godinu morala pauzirati zbog neugodne ozljede leđa i vrata što ju je mjesecima udaljilo od ringa i bilo kakvih boksačkih treninga!

Naša prvakinja vrhunski je, na briljantan način svladala čvrstu, jaku Talijanku koja ne bez razloga nosi nadimak ‘War Machine’.

Nikolina ju je potpuno zaustavila, dobila je sve tri runde (prvu 4:1, drugu 4:1 i treću rundu sa 5:0, a jedino je moldavski sudac prve dvije runde bodovao u korist Talijanke), pa samo zbog njegovog kriterija nije bila čista jednoglasna odluka, premda su neki suci runde bodovali i sa 10:8 za Nikolinu bez brojanja ili javne opomene!

Toliko je naša Nikolina bila dominantna i uvjerljiva!

Nikolina je superiorno izdominirala talijansku prvakinju, iskoristila prednost u visini i dužini ruku, iskontrolirala svaki pokušaj niže, eksplozivne Sharon za kraćenjem distance i ulascima u klinč.

Svaki njen pokušaj Nikolina je iskažnjavala serijama čistih kombinacija direkata, nije se povlačila, nego neumorno spuštala serije, a na kraju je i pojačala ritam udaraca prisilivši Talijanku na bijeg prema kutovima.

Nismo htjeli to spominjati uoči meča: Nikolina je prije dvije i pol godine, u proljeće 2021. godine u Splitu pobijedila istu protivnicu Sharon Prisco u međudržavnom meču u Splitu Hrvatska – Italija praktički na isti način, upravo zbog toga što Nikolina dugo nije imala mečeva, a i ona sama nije znala kako će reagirati nakon dugotrajnog oporavka i povratka u višu kategoriju do 57 kg.

Briljantna pobjeda Nikoline Ćaćić u vrhunskom izdanju! Nikolina se vratila na najbolji način, osigurala je prvu medalju za Hrvatsku na EP-u u Budvi i ima novu europsku medalju za hrvatski ženski boks!

BRAVO NIKOLINA, BRAVO ZA STRUČNI STOŽER REPREZENTACIJE I TRENERA FRANJU KRISTIĆA!

Za ulazak u novi veliki finale, u polufinalu će se boriti u petak, 17. studenoga protiv snažne Poljakinje Julije Szeremete koja je jednoglasno svladala suparnicu iz Finske!

Najnovije vijesti

Pretraživanje