NASTUPI NAŠIH MLADIH TEŠKAŠA NA EP-u U-22 U POREČU Srčani Marko Ramljak i Jan Morović debitirali i oprostili se od Europskog prvenstva!

NASTUPI NAŠIH MLADIH TEŠKAŠA NA EP-u U-22 U POREČU Srčani Marko Ramljak i Jan Morović debitirali i oprostili se od Europskog prvenstva!

Drugog dana borbi na Europskom prvenstvu seniora i seniorki U-22 u Poreču Hrvatska je ostala bez dva predstavnika u daljnjem natjecanju.

Na EP U-22 debitirala su dvojica naših srčanih, ali nedovoljno iskusnih boksača, teškaši Marko Ramljak i Jan Morović i u početnim borbama u ždrijebu obojica su naletjeli na kvalitetnije i iskusnije suparnike, favorite za najviše postolje, koji su znali kazniti nedostatak vrhunskih mečeva naših mladih prvaka i reprezentativaca.

Riječanin Marko Ramljak u kategoriji do 86 kg oprostio se od Europskog prvenstva U-22 u Poreču porazom u 1. kolu od jednog od favorita kategorije, Talijana Domenica Vinciguerre!

Ramljak, debitant na međunarodnoj sceni uopće, bez mečeva i iskustva u najjačoj konkurenciji, od talijanskog je prvaka izgubio jednoglasnom odlukom sudaca, ali u žestokoj borbi, možda i s najviše razmjena udaraca u dosadašnjem dijelu prvenstva!

Srčani, beskrajno hrabri mladi Riječanin neustrašivo se upustio u otvoreni okršaj s talijanskim teškašem, padale su teške razmjene udaraca, a iskusniji Talijan uspio je plasirati preciznije serije i osigurati bodovnu prednost.

Nemilosrdna borba, u kojoj se borci nisu štedjeli, uzela je danak neiskusnom Ramljaku u drugoj rundi kada je primio udarac za brojanje, pa u trećoj rundi kada je neoprezno naletio na lukavi aperkat Talijana, a Ramljak se do kraja mučio i s ozljedom oka.

Svaka čast Marku Ramljaku na bespoštednom nastupu, nije se predavao do kraja i tražio je udarac za veliki preokret protiv talijanskog prvaka.

Na isti način beskompromisno je u meč ušao i Jan Morović iz splitske Torcide u teškoj kategoriji do 92 kg.

Mladi Splićanin, dosad bez mečeva na međunarodnoj sceni i bez potrebnog iskustva, u prvoj borbi namjerio se na vrlo snažnog, opakog razarača Turčina Emira Buyukdaga i izgubio prekidom u 1. rundi.

Mladi torcidaš Jan punog je srca, bez imalo straha i respekta suprotstavio se opasnom Turčinu, a poremetio ga je razorni lijevi poludirekt sredinom runde.

Neiskusni Morović nakon toga se nije uspio oporaviti, Turčin je odmah uvrebao priliku plasirati novi snažni direkt i trener Burić mudro je procijenio da nema potrebe izlagati mladog boksača opasnijem riziku i prekinuo meč!

Sve čestitke našem mladom prvaku u teškoj kategoriji Janu Moroviću, prvom Torcidinom boksaču u povijesti kluba koji je nastupio na najvećoj međunarodnoj sceni – na Europskom seniorskom prvenstvu!

Čestitke i treneru Draženu Buriću što je Jana u vrlo kratko vrijeme i kroz mali broj mečeva koje je Morović imao u karijeri podignuo na respektabilnu razinu i do titule prvaka Hrvatske, kao što je slično uspio i trener i izbornik Kristijan Hodak s Markom Ramljakom!

Obojica su vrlo vrijedni potencijal i nastup na Europskom prvenstvu bit će im više nego korisno iskustvo!

U utorak, 15. ožujka 2022. u ring porečke dvorane Intersport ulaze čak četvorica hrvatskih predstavnika:

Alen Ahmetović (Nokaut Zagreb) borit će se u kategoriji do 67 kg u 1/8 finala.

Noa Ježek (Titan Gym) imat će svoj drugi meč nakon uvjerljive uvodne pobjede nad Litavcem Laurikietisom, borit će se u 1/8 finala protiv Čeha Adama Valenta.

Gabrijel Veočić (Brod Sl. Brod), naš glavni adut, borit će se u 1/8 finala srednje kategorije do 75 kg protiv reprezentativca BiH Lea Cvitanović (svladao ga lani na svjetskom prvenstvu u Beogradu)!

Petar Leskur (Grom Split) borit će se u 1/8 finala poluteške kategorije do 80 kg!

Najnovije vijesti

Pretraživanje