Mohammad Abdulla u Splitskom savezu sportova: Emiraćani žele suradnju sa splitskim sportašima i klubovima zbog čudesnih uspjeha u svijetu

Mohammad Abdulla u Splitskom savezu sportova: Emiraćani žele suradnju sa splitskim sportašima i klubovima zbog čudesnih uspjeha u svijetu

Gosp. Mohammad Abdulla Mohammad Saleh, posebni savjetnik i zastupnik Olimpijskog odbora Ujedinjenih Arapskih Emirata i Sportskog vijeća Dubaija, najviše institucije koja upravlja cijelim sportom u UAE, a koji na poziv i inicijativu Hrvatskog boksačkog saveza, predsjednika Bone Bošnjaka i savjetnika Jurice Runtića, boravi u Hrvatskoj, potpisao je sporazum o suradnji sa Splitskim savezom sportova.

Hrvatski boksački savez ima dugogodišnju vrlo plodnu i uspješnu suradnju sa Splitskim savezom sportova, Bošnjak i Runtić razvili su odlične odnose i sa Boksačkim savezom i sportskim institucijama u UAE-u, a Emiraćani su oduševljeni uspjesima splitskih sportaša i fascinirani činjenicom kako je grad od samo 160.000 stanovnika osvojio čudesne 93 olimpijske medalje uz nebrojene europske i svjetske prvake i asove u brojnim sportovima.

Gosp. Mohammad Abdulla želi upravo da sportaši u Emiratima i zemljama Zaljeva koriste golemo znanje i iskustvo u produkciji velikih sportskih rezultata u čemu se Hrvatska kontinuirano dokazuje, pa je zbog toga preko HBS-a uspostavio suradnju i s Hrvatskim olimpijskim odborom na zajedničkom sastanku s čelnicima HBS-a s predsjednikom HOO-a Zlatkom Matešom i glavnim tajnikom Sinišom Krajačem.

Voljni su pozvati splitske stručnjake i sportaše kako bi prenosili svoja znanja i iskustva sportašima u Emiratima, a isto tako, sportaši i momčadi iz UAE dolazili bi na pripreme i izobrazbu u Split.

Gosp. Mohammad Abdula iskazao je spremnost da se splitskim klubovima pomogne u pronalaženju sponzora i pokrovitelja koji bi im olakšali stvaranje momčadi, razvoj novih mladih sportaša i ostvarivanje velikih rezultata kakve su nekad imali.

Mohammad Abdulla upravo u tom segmentu sportskog menadžmenta ima velika iskustva jer je u Engleskoj radio kao voditelj ureda predsjednika Premierlige, Sir Davea Richardsa.

Emiraćani na sličan način već rade u drugim razvijenim zapadnim zemljama, u Engleskoj najviše, a Hrvatska im je zanimljiva upravo zbog neopisivog sportskog talenta i postizanja nevjerojatnih sportskih uspjeha s obzirom na veličinu zemlje, brojnost i financijske mogućnosti.

Gosp. Abdulla posjetio je Splitski savez sportova u organizaciji Jurice Runtića, posebnog savjetnika HBS-a, koji preuzima dužnost direktora i savjetnika predsjednika FC AL Ittihad Kalbe u UAE, te se sastao s predsjednikom SSŠ-a Andrijom Polićem i odvjetnikom SSŠ-a Denisom Kulušićem.

Potpisali su protokol o suradnji, a Mohammad Abdula pozvao je predsjednika Polića da posjeti Emirate i bude gost Olimpijskog odbora UAE i Sportskog vijeća Dubaija za konkretiziranje suradnje.

Boravak u Splitu gosp. Abdulla iskoristio je i za posjet Kući slave splitskog sporta gdje se na licu mjesta uvjerio u bogatu sportsku ostavštinu Splita i koliko su velikih medalja i titula osvojili i koliko je sportskih velikana poteklo iz najsportskijeg grada na svijetu.

Odvjetnik SSŠ-a Denis Kulušić, predsjednik SSŠ-a Andrija Polić, Mohammad Abdulla iz UAE i njegov domaćin u Hrvatskoj, posebni savjetnik HBS-a Jurica Runtić

U posjetu Kući slave splitskog sporta

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje