MATTEO KOMADINA OSIGURAO MEDALJU NA 38. MEMORIJALU FELIKSA STAMMA U PULTUSKU! Delnički vatrogasac i glazbenik za odličje slomio domaćeg Poljaka Palaka, a Dea Bolanča izgubila od iskusne Bugarke Staneve

MATTEO KOMADINA OSIGURAO MEDALJU NA 38. MEMORIJALU FELIKSA STAMMA U PULTUSKU! Delnički vatrogasac i glazbenik za odličje slomio domaćeg Poljaka Palaka, a Dea Bolanča izgubila od iskusne Bugarke Staneve

Dugogodišnji vladar i hrvatski prvak kategorije do 63,5 kg, Delničanin MATTEO KOMADINA (BK Rijeka) sjajnom je pobjedom startao na velikom međunarodnom turniru ‘Feliks Stamm’ u Poljskoj!

Delnički vatrogasac, glazbenik i bajker u 1/4 finalu pobijedio je domaćeg predstavnika Poljaka Dominika Palaka i osigurao polufinale i odličje!

Suci su meč bodovali 4:1 u korist Komadine, a da se ne radi o domaćem borcu u domaćem ringu, pobjeda bi sigurno bila jednoglasna za našeg reprezentativca.

Matteo Komadina (29) potpuno je slomio očito neiskusnijeg poljskog boksača, zbunio ga iznenadnim brzim kombinacijama udaraca, naglim promjenama smjera i apsolutno dominirao u dvije od tri runde.

U prvoj rundi dok je motivirani, a viši i dužih ruku, Poljak Palak poletno napao, Matteo ga je uspijevao kontrolirati brzim kretanjem i munjevitim kontrama, no tu prvu rundu suci su bodovali 4:1 za napadački orijentiranog domaćeg boksača.

Od druge runde Komadina je potpuno preuzeo inicijativu, koristio je brzinu i kreativno zabijao nepredvidive udarce Palaku koji je izgubio svježinu i agresivnost i prema kraju borbe sve teže pratio Matteov ritam.

Komadina je dominirao, bio neuhvatljiv i nepredvidiv za suparnika, pogađao ga u glavu i tijelu raznovrsnim kombinacijama.

Drugu i treću rundu dobio je sa 4:1 i potpuno zasluženo plasirao se u četvrtfinale.

Protivnik u polufinalu (četvrtak, 25. svibnja 2023.) na 38. ‘Feliksu Stammu’ bit će mu Uzbekistanac Adkhajmon Mukhiddinov koji je također podijeljenom odlukom pobijedio domaćeg predstavnika.

Sutra će se u četvrtfinalu boriti drugi naš predstavnik u kategoriji do 63,5 kg, mladi Splićanin MARIN JELAČIĆ (Pauk Split) protiv Irca Johna Paula Halea koji je u 1/8 finala eliminirao predstavnika Trinidada i Tobaga.

Sve čestitke Matteu Komadini za kvalitetan boks koji je prezentirao protiv poljskog suparnika, kao i njegovom treneru i izborniku seniora Kristijanu Hodaku!

Delnički borac Komadina drugi je naš boksač koji je pobjednički startao u Pultusku nakon što je prvog dana trijumfirao Splićanin Petar Leskur u poluteškoj kategoriji do 80 kg!

Petar Leskur u 1/4 finalu do 80 kg borit će se u srijedu, 24. svibnja protiv Litavca Robertasa Liorancasa.

Obojica naših boksača, Splićani Jelačić i Leskur boksat će u srijedu, 24.V. za medalje u popodnevnom programu iza 17.00 sati.

Mlada reprezentativka i hrvatska prvakinja DEA BOLANČA (Pit Bull Split) u 1/8 finala kategorije do 57 kg oprostila se od velikog međunarodnog 38. Memorijala Felixa Stamma u poljskom Pultusku.

Dea je jednoglasnom odlukom izgubila meč od iskusne bugarske reprezentativke s europskih i svjetskih prvenstava SVETLANE STANEVE, a već tri runde protiv prekaljene Bugarke Dei mogu poslužiti kao korisno međunarodno iskustvo.

U konkurenciji boksača imamo još olimpijku i doprvakinju Europe U-22 NIKOLINU ĆAĆIĆ koja će se boriti u polufinalu kategorije do 54 kg u četvrtak, 25. svibnja.

Najnovije vijesti

Pretraživanje