MATEJ MARTON U TRILERU OSIGURAO DRUGO ODLIČJE NA EUROPSKOM PRVENSTVU MLAĐIH SENIORA U POREČU! Naš najmlađi reprezentativac trijumfom nad Srbinom Prohićem izborio polufinale i medalju, Mate Jukić zaustavljen u drami od Rumunja, a Josip Grgić od Latvijca

MATEJ MARTON U TRILERU OSIGURAO DRUGO ODLIČJE NA EUROPSKOM PRVENSTVU MLAĐIH SENIORA U POREČU! Naš najmlađi reprezentativac trijumfom nad Srbinom Prohićem izborio polufinale i medalju, Mate Jukić zaustavljen u drami od Rumunja, a Josip Grgić od Latvijca

Mladi, tek 16-togodišnji MATEJ MARTON, naš najmlađi reprezentativac u Poreču (rođen 24. XII. 2007.), po dobi bliže juniorima nego mlađim seniorima, član BK Leone Zagreb, u lakoj kategoriji do 60 kg osigurao je drugu medalju za Hrvatsku na Europskom prvenstvu u Poreču!

Matej je u četvrtfinalu podijeljenom odlukom (Bout Review), u neizvjesnom, dramatičnom trileru pobijedio reprezentativca Srbije OGNJENA ANTIĆA.

Marton je odlukom sudaca dobio meč na bodove 3:2, a evaluatori (dva suca-ocjenjivača koji prate meč) potvrdili su njegovu pobjedu (BOUT REVIEW) s ukupnim rezultatom 5:2.

Hrvatski reprezentativac, viši i okretniji, u izjednačenom meču odličnim kretanjem uspijevao je držati na distanci eksplozivnog Antića, kvalitetno i precizno kontrirao s distance i prve dvije runde otišle su na njegovu stranu s minimalnih 3:2 (tri suca davali su prednost Martonu, a Ukrajinac i Bjelorus srpskom boksaču), a u trećoj rundi, u još oštrijem okršaju, obojica su zaradili i po javne opomene, za na kraju vrijednu Martonovu pobjedu i medalju.

Matej je prije toga u osmini finala svladao sjajnog prvaka Izraela, pa u borbi za medalju vrlo kvalitetnog, brzog i neugodnog predstavnika Srbije Antića, osigurao najmanje brončanu medalju, a u petak, 12. travnja borit će se za ulazak u veliki finale!

Matejev protivnik bit će Bugarin VIKTORIO ILIEV VENELINOV koji je u četvrtfinalu podijeljenom odlukom svladao predstavnika Latvije.

BRAVO MATEJ, SVE ČESTITKE NA NAJVEĆEM USPJEHU DOSADAŠNJE KARIJERE, ČESTITKE I STOŽERU REPREZENTACIJE I NJEGOVOM TRENERU U BK LEONI ZAGREB, DANIJELU VEKIĆU!

U isto vrijeme na drugom ringu Osječanin MATE JUKIĆ, također još 16-togodišnji ulazni mlađi senior, s tek nekoliko mečeva po tri minute u rundi, borio se u četvrtfinalu kategorije do 63.5 kg protiv iskusnijeg, čvrstog Rumunja Iosifa Bandule.

Potpuno izjednačeni, neizvjesni meč također je odlučen tek sa BOUT REVIEW nakon bodovanja 3:2 u korist Rumunja. Evaluatori (ocjenjivači), koji svoje ocjene uključuju automatski nakon svakog konačnog rezultata 3:2, potvrdili su tijesnu pobjedu Rumunja za ukupnih 4:3.

Naš Mate borio se svim srcem i u prvoj rundi stekao jednoglasnu bodovnu prednost 5:0. U drugoj je Rumunj pojačao pritisak svim sredstvima i dobio rundu sa 3:2, kao i posljednju u kojoj su također obojica boksača dobili po javne opomene.

Čestitke MATI na još jednom odličnom meču i ukupno vrhunskom nastupu na EP-u u Poreču na kojem je ostvario uvjerljivu pobjedu nad predstavnikom Švicarske (prekidom nakon tri brojanja) i borio se do kraja za medalju u otvorenom meču i može se reći, nesretno izgubio od predstavnika Rumunjske.

Osječanin Jukić i lani se borio za medalju na Europskom juniorskom prvenstvu u Rumunjskoj, a s više iskustva i mečeva u jakoj konkurenciji, sigurno će mu se otvoriti vrata na velikim natjecanjima, možda već na Svjetskom prvenstvu ove jeseni u Poreču.

Čestitke i treneru MATEJU MATKOVIĆU koji je iz Osijeka doputovao na meč, kao i trenerima naše reprezentacije mlađih seniora.

Sesvećanin JOSIP GRGIĆ, naš državni prvak u poluteškoj kategoriji do 80 kg, u meču četvrtfinala jednoglasnom odlukom izgubio je od prvaka Latvije Nikite Prohovskisa.

Naš prvak iz Sesveta dao je maksimum, pokušao svojim stilom, stalnim presingom pritisnuti Latvijca, no Prohovskis je odličnim kretanjem i preciznim direktima odolio pritisku, a prvu rundu u svoju korist okrenuo udarcem za brojanje Grgiću.

Josip je prvu i drugu rundu izgubio podijeljenom odlukom 4:1, u trećoj se morao još više otvoriti i napasti što je kvalitetni latvijski boksač znao iskoristiti za potvrdu pobjede i osvojene medalje.

Čestitke Josipu Grgiću i treneru BK Sesveta, Kristijanu Tepešu na srčanom i borbenom nastupu na Europskom prvenstvu gdje je dao svoj trenutačni maksimum, ipak nedovoljno za polufinale i medalju u najkvalitetnijoj europskoj konkurenciji.

Hrvatska će u polufinalima u petak, 12. travnja imati dva muška predstavnika s osiguranim medaljama: MATEJ MARTON (60 kg) i JOSIP TOKIĆ (86 kg), te naše dvije ratnice: LANA PALJUŠIĆ (57 kg) i EMA PLAZINA (75 kg).

SRETNO NAŠIM BOKSAČICAMA I BOKSAČIMA U BORBAMA ZA FINALE!

Najnovije vijesti

Pretraživanje