MATEJ MARTON I JOSIP TOKIĆ VRAĆAJU SE U ZAGREB I SPLIT S POVIJESNIM MEDALJAMA ZA SVOJE KLUBOVE S EUROPSKOG PRVENSTVA MLAĐIH SENIORA U POREČU! Tek 16-togodišnji Matej i Josip osvojili bronce, na putu do finala zaustavili ih iskusni Bugari

MATEJ MARTON I JOSIP TOKIĆ VRAĆAJU SE U ZAGREB I SPLIT S POVIJESNIM MEDALJAMA ZA SVOJE KLUBOVE S EUROPSKOG PRVENSTVA MLAĐIH SENIORA U POREČU! Tek 16-togodišnji Matej i Josip osvojili bronce, na putu do finala zaustavili ih iskusni Bugari

MATEJ MARTON (60 kg) i JOSIP TOKIĆ (86 kg) nisu se uspjeli plasirati u nedjeljna finala Europskog prvenstva mlađih seniora u Poreču.

Za obojicu su u polufinalnim dvobojima kobni bili predstavnici Bugarske, a naši mladi reprezentativci se u Zagreb i Split vraćaju s povijesnim europskim medaljama za svoje klubove – Leonu Zagreb i Torcidu Split!

Naš najmlađi reprezentativac na Europskom prvenstvu u Poreču, koji nema ni 16 i pol godina, više junior nego mlađi senior (17 i 18 godina), Zagrepčanin MATEJ MARTON (rođen na kraju 2007. godine, 24. XII.) nosi više nego zasluženu brončanu medalju iz Poreča.

Matej je osvojio i prvu veliku medalju na europskim prvenstvima za svoj mladi klub iz Gajnica, BK Leonu Zagreb! Nedavno je odličje za BK Leonu osvojio i njegov klupski kolega Pino DOMITRAN na Svjetskom kupu mlađih seniora u Budvi.

Matej je nakon dvije velike europske pobjede, u polufinalu zaustavljen od snažnog, iskusnijeg Bugarina VIKTORIJA ILIEVA VENELINOVA jednoglasnom odlukom sudaca.

Matej Marton za medalju je dotad pobijedio dva vrlo teška suparnika, dvostrukog prvaka Europe iz Izraela i kvalitetnog predstavnika Srbije Srđana Tomića!

Protiv Bugarina je objektivno probao sve što može. Prvu rundu riješili su u korist Venelinova jedan ili dva udarca u finišu, a u nastavku borbe Marton unatoč svim pokušajima protiv agresivnog Bugarina nije mogao okrenuti meč na svoju stranu.

ČESTITKE MATEJU, NJEGOVOM TRENERU DANIJELU VEKIĆU IZ LEONE ZAGREB, KAO I TRENERIMA U REPREZENTACIJI YOUSEFU HASANU, DRAŽENU BURIĆU I MARINU MORIĆU!

Pred Matejom je velika boksačka budućnost, tek je ušao na velika vrata na međunarodnu scenu!

Torcidaš JOSIP TOKIĆ, koji također ima tek 16 i pol godina, kao ulazni mlađi senior i najviši hrvatski boksač (206 cm), nije se uspio plasirati u finale cruiser teške kategorije do 86 kg na Europskom prvenstvu u Poreču.

Kaštelanin Josip u polufinalu je jednoglasnom odlukom sudaca izgubio meč od gromovitog, eksplozivnog Bugarina Stojana Vasileva Petrova.

Dvometraš Tokić savršeno je otvorio meč protiv dosta nižeg, ali opasnog Bugarina strahovito jakih udaraca, primirio ga s distance preciznim direktima i uvjerljivo riješio prvu rundu u svoju korist s jednoglasnih 5:0.

Petrov je u drugoj uspio nametnuti pravo kreševo u brojnim razmjenama, istrpio bi jake Josipove udarce i uspijevao češće probijati distancu i prijetiti razornim desnim krošeima.

Tresao se ring od nesmiljenih razmjena, podrhtavale su tribine od navijanja za Torcidinog reprezentativca.

Drugu rundu odlučio je opaki kroše Bugarina sa zvukom gonga za brojanje Josipu.

Meč je uoči treće runde bio potpuno otvoren, 19:19 kod svih pet sudaca.

Treću odlučnu, žestoku rundu na sve ili ništa, ponovo je prelomio jedan precizno navođeni kroše za drugo brojanje našem boksaču i plasman Bugarina u finale.

JOSIP TOKIĆ ponosno nosi odličje sa svog prvog Europskog prvenstva i prvu europsku medalju za BK TORCIDU SPLIT koji postoji tek nepune tri godine, te prvu medalju za boks u Splitsko-dalmatinskoj županiji nakon punih 20 godina i medalje Vedrana Đipala na EP-u u Puli 2004. godine.

Josip Tokić za to povijesno odličje svladao je u žestokom meču prvaka Srbije Srđana Tomića i potom dao sve što je mogao, pa i preko maksimuma, u polufinalnoj borbi s iskusnijim bugarskim suparnikom.

SVE ČESTITKE VELIKOM, A TAKO MLADOM JOSIPU (tek 16,5 godina) I NJEGOVOM TRENERU DRAŽENU BURIĆU NA VELIKOM USPJEHU ZA PAMĆENJE!

Josipu je to bio i tek 17. meč u karijeri protiv bugarskog prvaka s puno više međunarodnih mečeva i iskustva.

BRAVO ZA HRVATSKU REPREZENTACIJU KOJA JE S NAJMLAĐIM SASTAVOM, PRAKTIČKI S POČETNICIMA, NA EP-u U POREČU OSVOJILA UKUPNO ČETIRI ODLIČJA – IMAT ĆE DVOJICU BOKSAČA I DVIJE BOKSAČICE NA SVEČANIM PROGLAŠENJIMA U NEDJELJU, 14. TRAVNJA 2024.

HRVATSKA JE OSVOJILA REKORDNE ČETIRI MEDALJE NA EUROPSKIM PRVENSTVIMA MLAĐIH SENIORA I MLAĐIH SENIORKI!

Brončanim medaljama diče se Josip Tokić, Matej Marton i Ema Plazina, a u velikom finalu u nedjelju od 12.00 sati za zlato će se boriti LANA PALJUŠIĆ u kategoriji do 57 kg!

Najnovije vijesti

Pretraživanje