MARKO PETRIČ, DIREKTOR SVJETSKE BOKSAČKE FEDERACIJE, S ČELNICIMA HBS-a OBIŠAO GRAD DOMAĆIN EP-a i SP-a MLAĐIH SENIORA 2024. GODINE Sportski direktor IBA-e Marko Petrič oduševljen uvjetima koje pruža Poreč za organizaciju Europskog i Svjetskog prvenstva ml.seniora

MARKO PETRIČ, DIREKTOR SVJETSKE BOKSAČKE FEDERACIJE, S ČELNICIMA HBS-a OBIŠAO GRAD DOMAĆIN EP-a i SP-a MLAĐIH SENIORA 2024. GODINE Sportski direktor IBA-e Marko Petrič oduševljen uvjetima koje pruža Poreč za organizaciju Europskog i Svjetskog prvenstva ml.seniora

Marko Petrič, sportski direktor IBA-e i jedan od najutjecajnijih ljudi Svjetske boksačke federacije, uz vodstvo Hrvatskog boksačkog saveza, obišao je Poreč koji će sljedeće 2024. godine u proljeće i jesen biti domaćin dva velika prvenstva – Europskog prvenstva za mlađe seniore i mlađe seniorke (2. – 15. travnja  2024.) i Svjetskog prvenstva za mlađe seniorke i mlađe seniore (20. listopada – 6. studenoga 2024.)!

S direktorom Markom Petričem u obilasku Poreča bili su predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak, predsjednik Nadzornog odbora HBS-a Jurica Runtić i glavna tajnica HBS-a Nikolina Jurić.

Direktor IBA-e Marko Petrič i čelnici HBS-a primljeni su u uredu gradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića, te su obišli smještajne kapacitete ‘Plave lagune’ koja će ugostiti najbolje mlade boksačice i boksače svijeta, sportsku arenu Žatika u kojoj će se održati IBA Svjetsko prvenstvo. Razgovaralo se o punoj suradnji s lokalnom zajednicom kako bi organizacija velikih boksačkih prvenstava polučila maksimalni uspjeh.

Direktor Svjetskog boksačkog saveza IBA-e Marko Petrič oduševljen je viđenim u Poreču, uvjetima smještaja za sve sudionike prvenstava, kao i multifunkcionalnom, modernom arenom Žatika koja pruža sve potrebno za održavanje najvećih sportskih događaja.

U Uredu gradonačelnika Grada Poreča boksački čelnici razgovarali su s dogradonačelnikom Elijom Štifanićem i Zoranom Jendrašićem iz Sportske zajednice Grada Poreča o svim tehničkim detaljima organizacije, među kojima je i pitanje maskote koja će promovirati Poreč i IBA Svjetsko boksačko prvenstvo.

Poreč i Hrvatski boksački savez dokazali su se kao iznimni domaćini Europskog prvenstva za seniore i seniorke U-22 u proljeće 2022. godine, a IBA-in direktor Marko Petrič prema svemu što je vidio u obilasku, uz sve uvjete i pogodnosti koje pruža turističko-sportski biser Istre i Hrvatske, ne sumnja da će organizacija sljedećih velikih boksačkih natjecanja biti na još višoj razini.

Hrvatska će po prvi put u boksačkoj povijesti, u istoj godini, ugostiti Europsko i Svjetsko prvenstvo  za mlađe seniorke i mlađe seniore, a Grad Poreč, poznat kao jako sportsko središte s velikim brojem natjecanja i kampova u brojnim sportovima tijekom cijele godine, time će se profilirati i kao značajno boksačko središte za cijelu Europu i svijet.

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje