LANA PALJUŠIĆ IZBORILA FINALE EUROPSKOG PRVENSTVA ZA MLAĐE SENIORKE U POREČU! Lana svladala Mađaricu i borit će se protiv Grkinje za zlato, sjajna bronca Zadranke Eme Plazine, prva ženska medalja ikada za zadarski boks

LANA PALJUŠIĆ IZBORILA FINALE EUROPSKOG PRVENSTVA ZA MLAĐE SENIORKE U POREČU! Lana svladala Mađaricu i borit će se protiv Grkinje za zlato, sjajna bronca Zadranke Eme Plazine, prva ženska medalja ikada za zadarski boks

Hrvatska ima osiguranu BORBU ZA ZLATO i nedjeljno VELIKO FINALE Europskog prvenstva za mlađe seniore i mlađe seniorke u Poreču!

Naša sjajna LANA PALJUŠIĆ (16)  u kategoriji do 57 kg u polufinalu je jednoglasnom odlukom sudaca 5:0 (po rundama 4:1, 5:0 i 2:3) pobijedila opasnu, upornu prvakinju Mađarske Saru Reku Vargu!

BRAVO ZA SUPER LANU, duboki naklon i sve čestitke našoj mladoj prvakinji, osvajačici bronce na Europskom juniorskom prvenstvu 2022. godine u Italiji!

U Poreču je napravila veliki iskorak dalje, izborila borbu za zlato i oduševila sve svojim elegantnim, tehnički profinjenim boksom s puno kretanja i munjevitim promjenama pravaca.

Čestitke i izborniku i Laninom treneru MLADENU ŠTEKI i trenerima naše reprezentacije kojima se u polufinalu priključio i prekaljeni PERO TADIĆ, veliki pulski boksač i prvak, iskusni stručnjak i trener!

Lana se s trenerima Štekom i Tadićem sjajno taktički pripremila za meč protiv čvrste Mađarice, odlično se kretala, mijenjala nenadano pravce i precizno tempirala brze kombinacije prednjih i zadnjih udaraca.

Okretna Lana prisila je Mađaricu da je mora loviti, pa i tražiti po ringu, a kad bi joj prišla, primala bi nepredvidive precizne Lanine udarce.

Nakon dvije runde naša hrabra lavica imala je bodovno riješen meč (prva runda 4:1, druga čistih 5:0).

U trećoj je Mađarica izvukla zadnji atom snage, pokušala je sve za preokret i bez stanke napadala svim snagama, a Lana je nakon neumornog kretanja u prve dvije runde, posustala u snazi (prije tjedna zbog bolesti završila u krevetu), no vješto je izbjegavala sve kritične situacije i meč trijumfalno privela kraju.

Do trijumfa ju je nosilo i davalo joj dodatnu snagu gromoglasno navijanje naših reprezentativaca praćeno bubnjanjem, a Lanu je iz Njemačka došla bodriti i njena obitelj.

Bravo za Lanu Paljušić, vrhunsku boksačicu iz Borilačke akademije Šteko u Munchenu, čijim je članicama to već treće europsko finale u tri godine (dva zlata Mariele Šteko na juniorskom prvenstvu Europe i lani na Europskom prvenstvu mlađih seniorki u Erevanu) pod vodstvom trenera Mladena Šteke.

LANA PALJUŠIĆ za svoje prvo i novo hrvatsko zlato borit će se u nedjelju, 14. travnja u velikom finalu protiv Grkinje Panagiote Kouzilou koja je u polufinalu svladala predstavnicu Turske!

Borbe za zlato najboljih mlađih seniorki Europe počinju u nedjelju, 14. IV. od 12.00 sati u porečkoj dvorani Intersport uz izravni TV-prijenos na Sportskoj televiziji i Sportklub Fight TV-u.

SRETNO LANA DO KRAJA I DO ZLATA!

Druga naša predstavnica EMA PLAZINA osvojila je brončanu medalju na EUROPSKOM PRVENSTVU MLAĐIH SENIORKI U POREČU!

Bravo za Emu, mladu Zadranku neiscrpne i zarazne energije koja je praktički kao početnica u boksu debitirala na europskoj sceni i pokazala da ima sve potrebno za klasnu boksačicu.

Srčana, neustrašiva Ema, članica BK Sveti Krševan Zadar osvojila je i prvu žensku medalju u povijesti zadarskog boksa!

Ema se u polufinalu borila protiv apsolutne favoritkinje u kategoriji do 75 kg, Rumunjke Amalije Marije Nite, trostruke europske prvakinje zaredom koja je proglašavana i najboljom boksačicom na europskim prvenstvima juniorki i mlađih seniorki.

Rumunjka ima minimalno 150 mečeva više od naše Eme koja je tek stupila na boksačku scenu.

Emu to nije pokolebalo, sve vrijeme uoči meča isijavala je optimizam i bila uvjerena kako može šokirati rumunjsku prvakinju. Golemi je uspjeh što je nepokolebljiva Zadranka odboksala bez respekta sve tri runde protiv klasne Rumunjke, uz samo jedan sudački prekid i brojanje zbog boli u ruci.

Emi ni u jednom trenutku nije zaprijetila ozbiljnija kriza, borila se svim srcem protiv glavne rumunjske favoritkinje za zlato, koja je meč dobila u svoju korist jednoglasnom odlukom sudaca.

EMA PLAZINA na najbolji način predstavila se na Europskom prvenstvu i zaslužuje sve čestitke, kao i njeni treneri u Svetom Krševanu, NENAD I JOSIP MITROVIĆ, te izbornik MLADEN ŠTEKO i  treneri reprezentacije koji su je pripremili za dosad najteže iskušenje u kratkoj karijeri.

Trener Nenad Mitrović imao je neugodnost zbog koje je propustio europski debi svoje štićenice, jer mu je na putu od Zadra do Poreča automobil ostao u kvaru.

Hrvatske boksačice ostvarile su uspjeh za pamćenje na Europskom prvenstvu mlađih seniorki u Poreču – nikad prije naše mlađe seniorke nisu osvojile dvije medalje na jednom prvenstvu. BRAVO!????

Najnovije vijesti

Pretraživanje