KADETSKO EP U SARAJEVU U subotu, 14. VIII. još četvorica Hrvata u borbama za četvrtfinale Europskog prvenstva

KADETSKO EP U SARAJEVU U subotu, 14. VIII. još četvorica Hrvata u borbama za četvrtfinale Europskog prvenstva

U subotu, 14. kolovoza 2021, trećeg dana natjecanja na Europskom kadetskom prvenstvu u Sarajevu još četvorica hrvatskih predstavnika borit će se za prolazak u četvrtfinale.

do 42 kg: David Kuhar (David Koprivnica) borit će se u 1/8 finala u drugom meču popodnevnog programa od 15 sati (početak oko 15.10 sati) protiv Makedonca Furhana Jašarovskog.

do 50 kg: Niko Dražina (Ares Zadar) borit će se u sedmom meču od 15 sati (iza 15.45 sati) protiv Ukrajinca Timura Karaivana.

do 52 kg: Andrejas Baričević (Ares Zadar) borit će se u 12. meču večernjeg programa od 18 sati (oko 19.30 sati) u 1/8 finala protiv Turčina Barana Cem Bakija.

do 66 kg: Niko Goreta (Grom Split) borit će se u 14. meču večernjeg programa (oko 19.45 sati) u 1/8 finala protiv Poljaka Fabiana Rosiaka.

Hrvatska se dosad može pohvaliti s pet osiguranih četvrtfinala – u petak su borbe za medalje izborili – Mateo Bobaš (do 48 kg) i Bernard Grgić (do 60 kg), a ždrijebom su izravno ušli: Lucas Mirković u kategoriji do 46 kg, Ivan Nekić (do 63 kg) i Andrijas Dominković (do 80 kg).

Petorica boksača u okršajima za odličja su već uspjeh vrijedan pažnje, a svaka nova borba za medalju na Europskom kadetskom prvenstvu, u konkurenciji više od 270 najboljih mladih boksača Europe iz 25 država, bit će novi lijepi domet hrvatske reprezentacije.

Vrlo dobre nastupe na Europskom prvenstvu u Sarajevu, bez obzira što se nisu probili u četvrtfinale, u mečevima u kojima su se srčano trudili pružiti maksimum, a nekima je nedostajalo samo malo sreće u sudačkom bodovanju, imali su dosad i Dominik Raguž (do 40 kg), Matija Berend (do 54 kg), Duje Kutleša (do 57 kg) i Ivano Jakšić (do 70 kg).

Svima je Europsko prvenstvo prvo veliko međunarodno natjecanje u karijeri i zbog toga možemo biti ponosni nastupima mlade hrvatske reprezentacije koju u Sarajevu vodi izbornik Nikola Marketin uz trenere Morisa Tankovića, Yousefa Hasana, te seniorskog izbornika Kristijana Hodaka.

Svi mečevi mogu se pratiti u prijenosu uživo na youtube kanalu Europske boksačke federacije EUBC-a:

https://www.youtube.com/watch?v=KDShg72f2rY

https://www.youtube.com/channel/UCXHlcDxLnREean4D-PvS41w

Sretno našim mladim boksačima u novim okršajima u Sarajevu s najboljim mladim kadetima Europe!

Izbornik Nikola Marketin s mladim reprezentativcima iz zadarskog Aresa Ivanom Nekićem, Nikom Dražinom i Andrejasom Baričevićem

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje