IN MEMORIAM IVAN SERTIĆ (1942.-2024.) Preminuo dugogodišnji zagrebački boksački trener Ivan Sertić koji je odgojio generacije boksača i kojeg su svi zvali ‘Profesor’

IN MEMORIAM IVAN SERTIĆ (1942.-2024.) Preminuo dugogodišnji zagrebački boksački trener Ivan Sertić koji je odgojio generacije boksača i kojeg su svi zvali ‘Profesor’

U Zagrebu je u 82. godini preminuo IVAN SERTIĆ, jedan od najuglednijih hrvatskih boksačkih trenera i pedagoga koji je svojim dugogodišnjim predanim radom obilježio povijest zagrebačkog boksa i odgojio u sportskom duhu generacije mladih boksača.

Trenerskim poslom neumorno se bavio gotovo pedeset godina – u BK Trešnjevci, pa u zagrebačkom Metalcu i Lokomotivi gdje je ostao do mirovine. Bio je i trener u reprezentativnim selekcijama, a i u umirovljeničkim danima aktivno je podučavao boksače. S legendarnim Ivanom Prebegom sedamdesetih godina prošlog stoljeća pokrenuo je pravu renesansu zagrebačkog boksa kada su okupili brojne talentirane boksače i vodili ih do najvećih uspjeha.

Prof. Ivan Sertić rođen je 29. travnja 1942. godine u mjestu Sinac u Lici. Kao dijete preselio je u Zagreb gdje završava osnovnu i srednju školu, te se počinje aktivno baviti boksom u BK Trešnjevci.

Diplomirao je na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, na smjeru trenera boksa, te na usmjerenju za sportskog novinara što je tada postojalo na KIF-u.

Boksači su ga s uvažavanjem oslovljavali s ‘Profesore’, a trenirao je brojne prvake i vrhunske boksače – između ostalih Željka Mavrovića, Jetisa Bajramija, braću Bornu i Borisa Katalinića, Sašu i Sandra Mrđenovića, Josip Grbavca, Aliju Kahrića, Krešu Markovića, Mladena Mustača, Ivana Filipovića…. Posljednjih godina radio je i s uspješnim profesionalnim boksačem Agronom Smakićijem.

Profesor Sertić bio je omiljen među svima u boksačkom svijetu, a uz boks je bio veliki zaljubljenik i odličan igrač šaha.

Prof. Ivan Sertić dotaknuo je i obogatio živote mnogih u našem boksu i ostavio neizbrisiv trag.

Hrvatski boksački savez i predsjednik Bono Bošnjak u ime svih naših boksača i trenera izražavaju iskrenu sućut obitelji Sertić, supruzi Višnji, kćerki Karmen, posinku Nevenu i sinu Luciju s obitelji, te cijeloj tugujućoj rodbini i prijateljima.

Posljednji ispraćaj Ivana Sertića bit će u petak, 29. ožujka 2024. godine u 9.20 sati u krematoriju na Mirogoju.

Počivao u miru Božjem!

 

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje