HRVATSKI TROJAC S TRENERIMA OTPUTOVAO NA SVJETSKO SENIORSKO PRVENSTVO U TAŠKENTU (UZBEKISTAN) 30. IV. – 14. V. 2023. Gabrijel Veočić, Luka Pratljačić i Marko Čalić borit će se u elitnoj konkurenciji najboljih boksača iz 104 države svijeta!

HRVATSKI TROJAC S TRENERIMA OTPUTOVAO NA SVJETSKO SENIORSKO PRVENSTVO U TAŠKENTU (UZBEKISTAN) 30. IV.  – 14. V. 2023. Gabrijel Veočić, Luka Pratljačić i Marko Čalić borit će se u elitnoj konkurenciji najboljih boksača iz 104 države svijeta!

Hrvatski reprezentativci za Svjetsko seniorsko prvenstvo 30. travnja 2023. – 14. svibnja 2023. sa svojim trenerima otputovali su u Taškent (Uzbekistan).

Hrvatsku će na Svjetskom prvenstvu u Uzbekistanu predstavljati trojica naših najboljih boksača:

poluteška kategorija do 80 kg GABRIJEL VEOČIĆ (21) BK Brod)

teška kategorija do 92 kg          MARKO ČALIĆ (35) BK Pula

supeteška kategorija +92 kg     LUKA PRATLJAČIĆ (25) BK Osijek

Naše boksače na SP-u u Taškentu vodit će treneri Pero Veočić, Dorian Čalić i Matej Matković. S našom selekcijom u Taškent je otputovao i međunarodni sudac Edi Gustin iz Rijeke (tri IBA zvjezdice) koji će suditi u ringu najboljim svjetskim boksačima.

Našu delegaciju na Svjetskom prvenstvu za Taškent, glavni grad Uzbekistana, iz Zračne luke Franje Tuđmana ispratili su predsjednik Nadzornog odbora HBS-a Jurica Runtić i glavna tajnica HBS-a Nikolina Jurić.

Sva trojica naših izabranika u olimpijskim kategorijama (poluteškoj, teškoj i superteškoj) s pravom očekuju borbe za medalje i tron.

Na Svjetskom prvenstvu u Taškentu sudjelovat će više od 640 najboljih boksača iz čak 104 države svijeta!

Međunarodni boksački savez IBA osigurao je za najbolje nagradni fond od 5,2 milijuna dolara! Boksači će se osim za medalje u 13 težinskih kategorija boriti za rekordne novčane nagrade – 200.000 dolara za zlatnu medalju, 100.000 dolara za srebro i po 50.000 dolara za brončana odličja!

Ždrijeb po kategorijama Svjetskog prvenstva je u nedjelju, 30. travnja 2023. godine, a mečevi u Taškentu počinju od ponedjeljka, 1. svibnja 2023. godine. Finalne borbe za titule svjetskih prvaka na rasporedu su 13. i 14. svibnja 2023. godine.

Europski prvak za seniore do 22 godine (EP Poreč 2022.) Gabrijel Veočić bio je naš najuspješniji boksač već na prošlom Svjetskom prvenstvu u Beogradu 2021. godine s tri pobjede kada je u četvrtfinalu na bodove izgubio na bodove od svjetskog prvaka Kubanca Hernandeza.

Veočić je otad u 30 mečeva poražen samo jednom – kontroverznom odlukom sudaca na Golden Belt turniru u Marakešu od Rusa Imama Khatajeva. Prije toga osvojio je i elitni Silver Belt turnir u Mariboru i dominira u olimpijskoj poluteškoj kategoriji do 80 kg.

Na ista dva elitna svjetska turnira u Mariboru i Marakešu sjajno je boksao superteškaš Luka Pratljačić i na putu do finala pobjeđivao europske i svjetske osvajače medalja.

Najiskusniji Marko Čalić u velikom se stilu ove godine vratio u olimpijski ring (15 profi-mečeva, 14 pobjeda) i pokazao da je u vrhunskoj formi i da se odlično pripremio za Svjetsko prvenstvo i Europske igre u lipnju u Poljskoj, kvalifikacijske za Olimpijske igre u Parizu 2024. na koje svakako želi proći nakon tri pokušaja.

Naši boksači suparnike u ždrijebu saznat će u nedjelju, 30. travnja 2023.

Najnovije vijesti

Pretraživanje