HRVATSKI REPREZENTATIVCI ZA PRVI SVJETSKI KVALIFIKACIJSKI TURNIR ZA OI U PARIZU (Busto Arsizio, 29. II.-11. III. 2024.) Za olimpijske vize u Italiji borit će se četvorica hrvatskih boksača i dvije boksačice

HRVATSKI REPREZENTATIVCI ZA PRVI SVJETSKI KVALIFIKACIJSKI TURNIR ZA OI U PARIZU (Busto Arsizio, 29. II.-11. III. 2024.) Za olimpijske vize u Italiji borit će se četvorica hrvatskih boksača i dvije boksačice

Izbornik seniora Pero Veočić i koordinator nacionalnih selekcija i izbornik seniorki Franjo Kristić odredili su hrvatske predstavnike na prvom svjetskom kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine koji će se održati u talijanskom Busto Arsiziju od 29. veljače do 11. ožujka 2024. godine.

Za olimpijske kvalifikacije u Italiji određeni su:

ŽENE

do 57 kg   Nikolina Ćaćić (Omega Zagreb)

do 60 kg   Sara Beram (Petar Zrinski Zagreb)

MUŠKI

do 63,5 kg Marin Jelačić (Pauk Split)

do 71 kg     Petar Krešimir Knežević (Sveti Donat Zadar)

do 92 kg    Marko Čalić (Pula)

+92 kg       Luka Pratljačić (Osijek)

Hrvatsku reprezentaciju u Busto Arsiziju vodit će koordinator nacionalnih selekcija Franjo Kristić uz trenere Mateja Matkovića, Marija Preskara i Damira Stručića.

Dosad je održan jedan krug europskih kvalifikacija za OI u Parizu (Europske igre u Krakovu 2023.) na kojima je nastup na Olimpijskim igrama u Parizu izborio s četiri pobjede (!) Gabrijel Veočić plasmanom u finale i osvajanjem srebrne medalje u poluteškoj kategoriji do 80 kg.

Na Europskim igrama u Krakovu nastupilo je i četvero naših predstavnika koji će se za OI ponovo boriti u Italiji: Sara Beram zaustavljena je u odlučnoj borbi u četvrtfinalu, kao i Marko Čalić u teškoj kategoriji, a Nikolina Ćaćić i Petar Krešimir Knežević izgubili su mečeve u osmini finala.

Na 1. svjetskom kvalifikacijskom turniru u Busto Arsiziju (29. II.-11.III. 2024.) za plasman na Olimpijske igre u 7 muških i 6 ženskih kategorija ponovo će se morati najmanje osvojiti odličje i plasirati se u polufinale (Marin Jelačić u 63,5 kg, Petar Krešimir Knežević u 71 kg, Marko Čalić u 92 kg i Luka Pratljačić u +92 kg).

Najteže će biti našim djevojkama – Nikolina Ćaćić, olimpijka iz Tokija 2021. za plasman na OI u Parizu treba izboriti finale u Busto Arsiziju (2 mjesta u kategoriji do 57 kg), a Sara Beram osvojiti najmanje treće mjesto (tri prvoplasirane iz 60 kg).

Drugi svjetski kvalifikacijski turnir održat će se u Bangkoku na Tajlandu (23. V. – 3. VI. 2024.) nakon kojeg će biti poznati svi sudionici boksačkih natjecanja na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. (26. VII. – 11. VIII. 2024.) u 7 muških težinskih kategorija i šest ženskih (ukupno 124 boksača i 124 boksačice).

 

 

 

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje