HRVATSKA JUNIORSKA REPREZENTACIJA OTPUTOVALA NA SVJETSKO PRVENSTVO U EREVANU (ARMENIJA, 23. XI.-4. XII. 2023.) Osam juniora i jedna juniorka bore se na prvom Svjetskom juniorskom prvenstvu nakon osam godina

HRVATSKA JUNIORSKA REPREZENTACIJA OTPUTOVALA NA SVJETSKO PRVENSTVO U EREVANU (ARMENIJA, 23. XI.-4. XII. 2023.) Osam juniora i jedna juniorka bore se na prvom Svjetskom juniorskom prvenstvu nakon osam godina

Hrvatska juniorska reprezentacija otputovala je na Svjetsko prvenstvo za juniore i juniorke u Erevanu (Armenija) od 24. studenoga do 4. prosinca 2023. godine.

To je prvo Svjetsko juniorske prvenstvo koje se održava poslije osam godina – 2015. godine u St.Petersburgu (Rusija) SP za juniore i na Tajvanu SP za juniorke.

Izbornik juniorske reprezentacije Hrvatske MARIN MORIĆ uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo u Armeniji okupio je reprezentativce u Zagrebu na završnim vikend-pripremama.

Naši predstavnici na Svjetskom juniorskom prvenstvu uoči puta u Erevan odradili su treninge u dvorani Pit Bulla u Voltinom uz pozvane boksače iz drugih klubova, te kandidata iz Bosne i Hercegovine.

Uz izbornika MARINA MORIĆA treninge i sparinge vodili su treneri juniorske reprezentacije IGOR HOMA i HRVOJE PEČARIĆ, te ANTE JOZIPOVIĆ (Pit Bull Zagreb) i izbornik BiH, RINALDO PIKOLOTI.

Hrvatsku će na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Armeniji predstavljati osam juniora i jedna juniorka:

JUNIORI

1. Mario Nakić (Knin) – do 50 kg

2. Matej Marton (Leona Zagreb) – do 57 kg

3. Mate Jukić (Osijek) – do 60kg

4. Mate Šarić (Kralj Tomislav Zagreb) – do 63 kg

5. Matija Berend (Ronin Križevci) – do 66 kg

6. Ivan Nekić (Ares Zadar) – do 75 kg

7. Ivan Jukičić (Brod Slavonski Brod) – do 80 kg

8. Šime Čerina (Torcida Split) – 80+ kg

JUNIORKE

1. Agata Štajcer (Kutina) – do 66 kg

Hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom juniorskom prvenstvu vode izbornik juniora MARIN MORIĆ i trener VEDRAN BAJLO.

Na Svjetskom juniorskom prvenstvu mečeve će suditi EDI GUSTIN, međunarodni sudac iz Rijeke s tri IBA zvjezdice.

Na ovogodišnjem Europskom juniorskom prvenstvu u Ploiestiju (Rumunjska) u srpnju Hrvatska je osvojila dvije brončane medalje – juniorka GABRIELA VENCL (David Koprivnica) i junior MATIJA BEREND (Ronin Križevci). Imali smo još čak sedmero juniorki i juniora u borbama za medalje u četvrtfinalu.

Uz brončanog Križevčanina Matiju Berenda, medalje su dosad na europskim prvenstvima u kadetskoj konkurenciji osvajali Zadranin Ivan Nekić i Kutinjanka Agata Štajcer (ove je godine imala dugotrajni oporavak od mononukleoze).

Juniorska reprezentacije Hrvatske imala je tijekom cijele 2023. godine vrlo obiman program priprema i natjecanja, pa su kontrolni treninzi i sparinzi u Zagrebu uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo u Armeniju bili već treće zajedničko okupljanje, a uz Europsko prvenstvo juniori i juniorke borili su se na velikim međunarodnim natjecanjima: Kupu nacija u Vrbasu, na Sarajevo Trophyju, Zagreb Openu, a imali su i međudržavni meč protiv Italije.

SRETNO NAŠIM JUNIORIMA NA SVJETSKOM PRVENSTVU U EREVANU!

 

 

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje