GABRIJEL VEOČIĆ POBJEDNIK VELIKOG MEĐUNARODNOG MEMORIJALA MARKA BOŠNJAKA U TRAMOŠNICI Hrvatski olimpijac osvojio vrijednu umjetničku skulpturu, a pokal za pobjednika poklonio suparniku, Branimiru Milivojeviću iz Srbije – spektakl na otvorenom na igralištu NK Tramošnice pratilo više od 5000 ljudi

GABRIJEL VEOČIĆ POBJEDNIK VELIKOG MEĐUNARODNOG MEMORIJALA MARKA BOŠNJAKA U TRAMOŠNICI Hrvatski olimpijac osvojio vrijednu umjetničku skulpturu, a pokal za pobjednika poklonio suparniku, Branimiru Milivojeviću iz Srbije – spektakl na otvorenom na igralištu NK Tramošnice pratilo više od 5000 ljudi

GABRIJEL VEOČIĆ POBJEDNIK JE VELIKOG MEĐUNARODNOG 9. MEMORIJALA MARKA BOŠNJAKA I NAJBOLJI BOKSAČ – U TRAJNO VLASNIŠTVO OSVOJIO JE VRIJEDNU SKULPTURU U BRONCI MARKA BOŠNJAKA TEŠKU 17 kg (umjetnički rad akademskog kipara Ante Jurkića)!

Gabrijel Veočić vratio se u Tramošnici u ring nakon odmora poslije osvojene srebrne medalje i olimpijske norme na Europskim igrama u Krakovu i potvrdio klasu – zasluženo je proglašen pobjednikom 9. Memorijala Marka Bošnjaka!

U poluteškoj kategoriji do 80 kg GABRIJEL VEOČIĆ dominantno je pobijedio reprezentativca Srbije Branimira Milivojevića, u tri runde njegov trijumf nije bio sporan ni sekunde, premda je srpski boksač pružio čvrst otpor, podnio sve Gabrijelove kanonade i nije se predavao do kraja.

Gabrijel je u trećoj rundi, bez obzira na uvjerljivo vodstvo, još žešće napao pokušavajući meč riješiti prije kraja, a Milivojević je odolijevao svim iskušenjima i koristio svaku priliku za pokušaj protuudara.

GABRIJEL VEOČIĆ PRIMIO JE NA KRAJU VRIJEDNU UMJETNIČKU SKULPTURU MARKA BOŠNJAKA, A ONDA NA PROGLAŠENJU POTVRDIO ZBOG ČEGA JE VRHUNSKA SVJETSKA KLASA I ISTINSKI ŠAMPION – UZ STATUU PRIMIO JE I PEHAR ZA NAJBOLJEG BOKSAČA I OBRATIO SE MNOGOBROJNOJ PUBLICI:

“Da bi netko bio najbolji, mora se boriti protiv najboljih. Pobijedio sam Branimira Milivojevića, ali on se u dva dana dvaput hrabro borio i tjerao suparnike na maksimum. Zato svoj pehar poklanjam Branimiru, zaslužio je to!”

Reprezentativac Srbije Branimir Milivojević u dva dana Memorijala uistinu se lavovski i sportski borio protiv naših odličnih reprezentativaca, Splićanina Petra Leskura i Gabrijela, u dva meča te dobio zasluženi pljesak punog gledališta unatoč tome što je oba meča izgubio na bodove.

Odboksao je šest žestokih rundi, nije se predavao i sportski je čestitao pobjednicima te pridobio simpatije objektivne publike.

Potez Gabrijela Veočića koji mu je darovao svoj pobjednički pehar svakako će konkurirati za hrvatski i europski fair-play potez godine!

I potvrda kako u olimpijskom boksu i dalje živi duh iskonskog sporta i poštivanja suparnika.

Za najmlađeg pobjednika 9. Memorijala Marka Bošnjaka proglašen je Gabriel Debanić koji je u dva dana u Tramošnici uvjerljivo svladao u vrlo dobrim izvedbama predstavnike Slovačke i Austrije. Druge večeri suparnika iz Austrije s dva brojanja doveo je na rub prekida.

Za najborbeniji meč Memorijala proglašen je meč superteškaša – Splićanina Marijana Brnića protiv talijanskog A reprezentativca Diega Lenzija.

Neustrašivog Brnića iz splitskog Groma, viceprvaka Hrvatske, nije pokolebalo to što je Lenzi dan ranije nokautom završio meč protiv reprezentativca Slovenije. Šokirao je snažnog Talijana silovitim napadima u prvoj rundi, stoički primao sve kontraudarce, bio je to pravi rat superteškom artiljerijom od koje se ring tresao, a pobjeda je otišla na stranu Talijana Lenzija koji iza sebe ima nemjerljivo veći broj mečeva na najvišoj europskoj razini.

Za najboljeg tehničara proglašen je mladi talijanski reprezentativac do 60 kg Al Mourchid Youssef koji je prvog dana ubojitim plesom pobijedio reprezentativca Bugarske prekidom, a finalne večeri u neizvjesnoj, otvorenoj borbi pobijedio darovitog Ukrajinca Rostiyslava Bilostoyskija iz Salone podijeljenom odlukom sudaca.

Drugi solinski Ukrajinac Dmytri Ribalko do 80 kg u odličnom je meču, na razini bilo kojeg europskog prvenstva, pobijedio jednoglasno Talijana Sanabiju.

Po dvije pobjede u dva dana izborila su još dvojica mladih reprezentativaca iz splitskog Groma, Petar Leskur i Marijan Vujević.

Gromoviti Leskur, najbolji boksač Prvenstva Hrvatske U-22, nakon pobjede nad Milivojevićem, u finalnoj večeri u težoj kategoriji do 86 kg pobijedio je srčanog Aldara Kurjanovića, reprezentativca BiH, u još jednom meču europske kvalitete.

Marijan Vujević iz Groma u dvije večeri dvaput je pobjeđivao uporne reprezentativce Slovačke, a posebno ga je inspirirala potpora iz punog gledališta, pa je i on zadobio punu naklonost publike u Tramošnici.

Sva trojica naših predstavnika iz Groma (Vujević, Leskur i Brnić) zaslužuju sve čestitke za ono što su prikazali na 9. Memorijalu Marka Bošnjaka.

Čestitke svim sudionicima iz devet zemalja koji su vrhunskim mečevima, u nezaboravnom ambijentu na otvorenom, uveličali Memorijal Marka Bošnjaka i oduševili više od 5000 gledatelja u dvije večeri na igralištu NK Tramošnice.

Na početku boksačkog spektakla podijeljene su plakete zaslužnima za organizaciju ove najveće sportske međunarodne priredbe u Bosanskoj Posavini.

Posebne plakete dobili su Anđelko Jurkić, sportski dužnosnik za veliki doprinos razvoju i promicanja sporta u Tramošnici i Posavini, posebno nogometa i NK Tramošnice čiji je bio i predsjednik iz najuspješnijih dana.

Posebnu plaketu primio je legendarni Željko Mavrović, profesionalni prvak Europe i izazivač svjetskog prvaka, kao posebni gost spektakla u Tramošnici koji je dočekan ovacijama.

Željko Mavrović u stanci između mečeva potpisivao je na desetke rukavica kao vrijedni dar djeci Posavine i Tramošnice, a organizatori su se potrudili da sva djeca na opće oduševljenje dobiju svoju rukavicu s potpisom nezaboravnog Irokeza, Šake sa Srednjaka.

Posebnu vrijednu nagradu dobio je predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak, bez čijeg punog angažmana, kao i njegove braće i prijatelja iz Tramošnice, ne bi bilo ni boksačkog događaja koji će se dugo pamtiti, 9. Memorijala Marka Bošnjaka u spomen na najvećeg boksača i sportaša porijeklom iz Tramošnice.

Dopredsjednik HBS-a general Mladen Mikolčević za predsjednika Bonu Bošnjaka pripremio je jedinstveni reljef Memorijala Hrvatskog sokola iz Laza u Slavoniji.

REZULTATI MEČEVA FINALNE VEČERI 9. MEMORIJALA MARKA BOŠNJAKA:

1. Al Mourchid Youssef ITALIJA – Rostiyslav Bilostoyski UKRAJINA 2-0

2. Vincenzo Bortone ITALIJA – Ali Yasar AUSTRIJA 2-0

3. Dmytri Rybalko UKRAJINA – Acosta Sanabia ITALIJA 2-0

4. Gabriele Guidi Rontani ITALIJA – Esad Avdić AUSTRIJA 2-0

5. Marijan Vujević HRVATSKA – Ladislav Horvath SLOVAČKA 2-0

6. Gabriel Debanić HRVATSKA – Adam Strnad AUSTRIJA 2-0

7. Almir Mujagić BiH – Roman Horvath SLOVAČKA 2-0

8. Gabrijel Veočić HRVATSKA – Branislav Milivojević SRBIJA 2-0

9. Petar Leskur HRVATSKA – Baldar Kurjanović BiH 2-0

10. Diego Lenzi ITALIJA – Marijan Brnić HRVATSKA 2-0

Mečeve su sudili: NAIM RAMAJ, ROBERT KRPAN, PETAR GRUBIŠIĆ (Hrvatska), VLADO MAJSTOROVIĆ, MIRZA AVIĆ, JASMIN HASIĆ (BiH)

Najnovije vijesti

Pretraživanje