GABRIJEL VEOČIĆ PLASIRAO SE U FINALE SILVER BELT TURNIRA U MARIBORU! Naš prvak izdominirao i Nizozemca Krausea, doprvaka Europe U-22, a u finalu boksa protiv španjolskog Rusa Gazimagomedova Jalidova!

GABRIJEL VEOČIĆ PLASIRAO SE U FINALE SILVER BELT TURNIRA U MARIBORU! Naš prvak izdominirao i Nizozemca Krausea, doprvaka Europe U-22, a u finalu boksa protiv španjolskog Rusa Gazimagomedova Jalidova!

Europski prvak U-22 Gabrijel Veočić (21), najuspješniji hrvatski mladi boksač i član BK Broda, peti na svijetu lani na Svjetskom prvenstvu u Beogradu, u polufinalu poluteške kategorije do 80 kg na turniru svjetske serije Silver Belt u Mariboru pobijedio je vrhunskog Nizozemca Gladusa Krausea, doprvaka Europe U-22 iz Poreča 2022. u poluteškoj kategoriji!

Veočić je na EP-u u Poreču postao europski prvak u srednjoj kategoriji do 75 kg, a u Mariboru je debitirao među težim boksačima do 80 kg.

Gabrijel je protiv Krausea trijumfirao u svom stilu, dominantno, tehnički superiorno, uvjerljivo jednoglasnom odlukom sudaca 5:0! Naš boksač dobio je čak i drugu rundu u kojoj mu je sudac dodijelio javnu opomenu zbog zaustavljanja Krausea koji je pokušao nasrtajima u klinč i bliskom borbom spriječiti Gabrijelove čiste pogotke s distance.

Gabrijel u Mariboru prvi put boksa u višoj poluteškoj kategoriji i nakon ljetnog oporavka i  išemjesečnog oporavka od ozljeda leđa i šake, te trotjednih priprema na Kubi, boksa vrhunski, u odličnoj formi! To je potvrdio i otac i trener Pero Veočić:

“Krenuli smo opreznije u meč, jer znali smo kvalitete Nizozemca i da Gabrijel mora iskoristiti svoje prednosti jer je tehnički potkovaniji i brži. Oprezan je bio i Krause jer je vidio kako je Gabi žestokim nokautom riješio meč s Meksikancem. Gabrijel je to jako dobro koristio, odlično se kretao, u pravi trenutak plasirao udarce i jako smo zadovoljni kako djeluje u poluteškoj kategoriji. Očito će imati prednost u brzini i tehnici pred ostalim poluteškašima”.

U Mariboru je Veočić prvo Meksikanca Vargasa slomio nokautom, a u polufinalu izdominirao nad klasnim Nizozemcem!

Gabrijel Veočić u finalu boksa u subotu, 29. listopada 2022. protiv španjolskog reprezentativca, naturaliziranog Rusa Gazimagomedova Jalidova koji se u finale Silver Belta plasirao bez borbe jer je Rus Artjom Agejev koji nastupa za Srbiju (prvak Europe 2022. koji je u polufinalu sudačkim pogurnacem pobijedio Luku Plantića!) predao bez borbe zbog ozljede leđa.

Španjolski Rus Jalidov je iskusan boksač, ima 27 godina, ove godine za Španjolsku je osvojio broncu na Mediteranskim igrama u Alžiru, a lani se natjecao na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Luka Pratljačić u polufinalu superteške kategorije boksa sutra, u četvrtak, 27. listopada 2022. protiv svjetskog doprvaka Armenca Davita Chaloyana!

Gabrijela Veočića i Luku Pratljačića na Silver Belt turniru u Mariboru, te trenere Peru Veočića i Mateja Matkovića, došli su podržati i predsjednik HBS-a Bono Bošnjak i predsjednik Nadzornog odbora HBS-a Jurica Runtić!

Najnovije vijesti

Pretraživanje