DVOJICA NAŠIH MLADIH PREDSTAVNIKA ZAVRŠILI DEBITANTSKE NASTUPE NA EUROPSKOM PRVENSTVU U BEOGRADU Splićanin Matej Zebić ispao od daleko iskusnijeg Bjelorusa, a Zagrepčanin Gabriel Debanić tri se runde nosio sa snažnim Talijanom, u subotu 20. IV. veliki dvoboji za Veočića i Pratljačića

DVOJICA NAŠIH MLADIH PREDSTAVNIKA ZAVRŠILI DEBITANTSKE NASTUPE NA EUROPSKOM PRVENSTVU U BEOGRADU Splićanin Matej Zebić ispao od daleko iskusnijeg Bjelorusa, a Zagrepčanin Gabriel Debanić tri se runde nosio sa snažnim Talijanom, u subotu 20. IV. veliki dvoboji za Veočića i Pratljačića

Naši mladi reprezentativci i državni prvaci MATEJ ZEBIĆ (Pauk Split) i GABRIEL DEBANIĆ (Leona Zagreb), debitanti na Europskom prvenstvu seniora, nisu se uspjeli plasirati u sljedeći krug natjecanja na EP-u u Beogradu!

Mladi Splićanin MATEJ ZEBIĆ (19), kojeg vodi proslavljeni splitski olimpijac VEDRAN ĐIPALO, izgubio je meč osmine finala u lakoj kategoriji do 60 kg od nemjerljivog iskusnijeg Bjelorusa Artura Tuniyeva (24), možda ne toliko po godinama koliko po broju jakih, međunarodnih mečeva kojih Bjelorus ima i deset puta više.

Neiskusni Zebić, viši od Tuniyeva, ali praktički početnik u seniorskoj konkurenciji, teško je zadržavao nalete snažnog Bjelorusa i nije ga mogao zaustaviti na distanci.

Nakon serije završene jakim krošeom u prvoj rundi, sudac u ringu mu je brojao prvi put, a novi nalet Bjelorus je završio razornim lijevim krošeom u jetru, nakon koje naš mladi reprezentativac više nije mogao nastaviti meč.

ČESTITKE MATEJU NA EUROPSKOM DEBIJU, BORIO SE NAJBOLJE KAKO JE MOGAO PROTIV JEDNOG OD FAVORITA I OSJETIO U RINGU SNAGU I KVALITETU VRHUNSKOG EUROPSKOG BOKSAČA.

Slično iskustvo borbe protiv kvalitetnog boksača europske klase osjetio je i naš mladi prvak u srednjoj kategoriji do 75 kg.

GABRIEL DEBANIĆ (20) borio se protiv iskusnijeg, snažnijeg Talijana Reme Salvatija i odolijevao njegovim napadima sve tri runde, premda je reprezentatiivac Italije u trećoj usporio ritam i rutinski čuvao nedostižnu bodovnu prednost.

Debanić se dobro branio od napada Talijana, uspijevao držati ravnotežu i pokušavao mu zaprijetiti kontrama, a Salvati je dobio sve tri runde s jednoglasnom odlukom sudaca.

Mladi Zagrepčanin GABRIEL DEBANIĆ ove je godine uoči Europskog prvenstva na jakom seniorskom turniru Beogradskom pobjedniku osvojio brončanu medalju i pokazao potencijal za međunarodnu scenu, a nastup na EP-u bit će mu važno iskustvo u nastavku uspješne karijere.

ČESTITKE GABRIELU NA HRABRE TRI RUNDE S TALIJANOM U DEBIJU NA SMOTRI NAJBOLJIH BOKSAČA EUROPE.

I Gabriel Debanić i Matej Zebić imali su vrlo nepovoljan ždrijeb koji ih je u prvim mečevima gurnuo na snažne suparnike koji imaju sve kvalitete za postolje na Europskom prvenstvu.

U subotu, 20. travnja bit će vrlo važan dan za naše reprezentativce na EP-u u Beogradu – borit će se u osminama finala naši aduti GABRIJEL VEOČIĆ u poluteškoj kategoriji do 80 kg i LUKA PRATLJAČIĆ u superteškoj kategoriji +92 kg!

Obojica se bore u pravim derbi-mečevima koji sve govore kakva je konkurencija na Europskom prvenstvu – GABRIJEL VEOČIĆ bori se nakon uvodne pobjede nad odličnim Azerbejdžancem, već u osmini finala protiv drugog nositelja, Španjolca Gazimagomeda Jalidova Gafurova s kojim se dosad dvaput susretao – pobijedio ga je na Silver Belt turniru u Mariboru 2022. godine, a izgubio prekidom (nokautom) lani u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Taškentu!

Superteškaš LUKA PRATLJAČIĆ bori se protiv trećeg nositelja, Azerbajdžanca Mahammeda Abdullayeva, prošle godine srebrnog finaliste na Europskim igrama u Krakovu na kojima je osigurao nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, brončanog na Svjetskom prvenstvu u Beogradu 2021. godine, od kojeg je osječki div izgubio 2019. godine na Europskom prvenstvu U-22 na kojem je Abdullayev tada postao prvak Europe U-22.

SUBOTA, 20. TRAVNJA JE DAN ZA VELIKE SLAVONSKE REVANŠE – Veočićev vrhunskom Španjolcu, a Lukin vrhunskom Azerbajdžancu!

SRETNO GABRIJELE I LUKA!

Najnovije vijesti

Pretraživanje