DVA SREBRA I DVIJE BRONCE HRVATSKIH KADETKINJA NA KRAJU EUROPSKOG PRVENSTVA U MARIBORU Lorena Horvat i Tia Zadravec doprvakinje Europe, na pobjedničkom postolju i ponosne Lana Skupnjak i Ema Anđela Žaja

DVA SREBRA I DVIJE BRONCE HRVATSKIH KADETKINJA NA KRAJU EUROPSKOG PRVENSTVA U MARIBORU Lorena Horvat i Tia Zadravec doprvakinje Europe, na pobjedničkom postolju i ponosne Lana Skupnjak i Ema Anđela Žaja

Hrvatske kadetkinje s osvojene četiri medalje obilježile su Europsko kadetsko prvenstvo u Mariboru – dva srebra i dvije bronce!

LORENA HORVAT (Thor Bartolovec) 70 kg SREBRO

TIA ZADRAVEC (Čakovec) 60 kg SREBRO

LANA SKUPNJAK (Thor Bartolovec) 64 kg BRONCA

EMA ANĐELA ŽAJA (Pit Bull Split) 44 kg BRONCA

Nastavljen je fantastičan niz našeg ženskog boksa, jer Hrvatska dosad ni na jednom Europskom prvenstvu nije osvojila istodobno četiri odličja. Samo se najveće europske boksačke nacije, poput Engleske, Ukrajine, Irske ili Italije, mogu pohvaliti s većim uspjehom u ženskom boksu!

Na EP-u u Mariboru predstavljalo nas je pet boksačica i četiri su osvojile medalje, a brončana s lanjskog Europskog prvenstva u Turskoj VALERIA ŠTEKO, nakon pobjede nad protivnicom iz Azerbajdžana, zaustavljena je u borbi za medalju u neizvjesnom meču od reprezentativke Poljske.

Prošle 2022. godine hrvatske boksačice osvojile su rekordnih osam europskih medalja, a ove 2023. godine MARIELA ŠTEKO poslije lanjske juniorske titule postala je i prvakinja Europe u mlađim seniorkama, GABRIELA VENCL osvojila je broncu na Europskom juniorskom prvenstvu, te četiri kadetkinje na EP-u u Mariboru.

Čestitke ženskom izborniku ROBERTU HERIĆU i njegovom BK Thor Bartolovec, iz najmanjeg mjesta u Hrvatskoj s nekoliko stotina stanovnika, u kojem djeluje ozbiljan boksački klub s čudesnim rezultatima mladih boksačica na europskoj sceni – LORENA HORVAT na dva kadetska EP-a osvojila je ZLATO I SREBRO, a LANA SKUPNJAK iz Maribora donosi broncu!

U finalnim borbama na Europskom kadetskom prvenstvu u Sportskoj dvorani Leona Štuklja u Mariboru, Lorena Horvat u finalu najteže kategorije do 70 kg je nakon tvrde, teške ‘muške’ borbe u sve tri runde (koje su završile podijeljenim odlukama) izgubila od snažne, čvrste Ukrajinke Ilone Didenko.

Lorena je na putu do finala i srebra pobijedila isto tako snažne predstavnice Bugarske i Turske. Tituli prvakinje Europe dodala je naslov doprvakinje na dva uzastopna prvenstva, a treba naglasiti da je mlada, hrabra cura iz Bartolovca na Europsko prvenstvo stigla s ozlijeđenim ramenom s kojim se bori cijelu sezonu i zbog čega je boksala samo tri meča ove godine uoči Maribora.

TIA ZADRAVEC iz susjednog Čakovca plasmanom u finale kategorije do 60 kg i osvojenim srebrom postigla je uspjeh karijere i donijela u BK Čakovec prvu europsku medalju u povijesti! Tia je bila finalistica Europskog prvenstva s najmanje mečeva u karijeri, a više je nego opravdala povjerenje trenera Vanje Kostela i izbornika Roberta Herića koji su s njom neumorno radili i pripremali je za EP.

Tia je u finalu izgubila jednoglasnom odlukom od prve favoritkinje, Engleskinje Rihanne Holden. Na putu do finala svladala je odličnim tehničko-taktičkim boksom predstavnice Irske i Mađarske.

Na svečanom proglašenju srebrnima Loreni i Tiji medalje je uručio predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza BONO BOŠNJAK, a brončanoj Lani Skupnjak glavna tajnica HBS-a NIKOLINA JURIĆ.

LANA SKUPNJAK iz Thor Bartolovca također je osvajanjem bronce do 64 kg postigla uspjeh karijere, a u polufinalu je zaustavljena od Irkinje Cassie Henderson, europske prvakinje.

Završnog dana Europskog prvenstva medalju je na pobjedničkom postolju primila i mlada Splićanka EMA ANĐELA ŽAJA (kći poznatog borilačkog trenera Marka Žaje) koja je dosad već osvajala europske medalje u kick-boxingu. Na EP-u u Mariboru pružila je dva žestoka, borbena meča protiv suparnica iz Bugarske i Armenije.

Muška reprezentacija, ukupno 10 kadeta nisu se uspjeli okititi medaljama u najjačoj konkurenciji među 32 reprezentacije u Mariboru. Čestitke izborniku GORANU IVEZIĆU koji se s našim kadetima hrabro i predano borio s najboljima u Europi, a po godinama i broju mečeva bili su među najneiskusnijima na Europskom prvenstvu. Svima će nastupi na velikoj sceni i potom svakodnevni sparinzi s kvalitetnim suparnicima biti od najveće koristi u nastavku karijere.

Radom i ponašanjem cijela reprezentacija bila je na ponos hrvatskom boksu! Pokazali su da se na našu najmlađu generaciju boksačica i boksača i te kako treba računati u budućnosti.

Najnovije vijesti

Pretraživanje