DANIEL ĐUKIĆ ZBOG OZLJEDE MIŠIĆA NADLAKTICE MORAO SE OPROSTITI OD EUROPSKOG PRVENSTVA ZA MLAĐE SENIORE I MLAĐE SENIORKE U POREČU Hrabri Brođanin srčano se borio protiv predstavnika Belgije, a onda ga je presjekla ruptura mišića zbog koje je prekinut meč

DANIEL ĐUKIĆ ZBOG OZLJEDE MIŠIĆA NADLAKTICE MORAO SE OPROSTITI OD EUROPSKOG PRVENSTVA ZA MLAĐE SENIORE I MLAĐE SENIORKE U POREČU Hrabri Brođanin srčano se borio protiv predstavnika Belgije, a onda ga je presjekla ruptura mišića zbog koje je prekinut meč

Skromni, samozatajni dečko iz Slavonskog Broda, državni prvak do 75 kg DANIEL ĐUKIĆ nije se uspio plasirati u borbu za medalje, u 1/4 finale Europskog prvenstva mlađih seniora u Poreču.

Brođanin Đukić prekidom zbog ozljede, puknuća mišića nadlaktice, morao je predati meč osmine finala protiv Belgijca Yakouba Bakhija.

U drugoj rundi, nakon jednog čvrstog, bliskog kontakta tijelima, pa razmjene.udaraca, Daniel je pogodio očito u lakat belgijskog suparnika i osjetio strahovitu bol u desnoj ruci koju više nije mogao podignuti.

Liječnik uz ring je odmah procijenio da se radi o ozbiljnijoj ozljedi i da naš hrabri Slavonac ne može nastaviti meč, premda ga je Daniel molio neka ga pusti boksati do kraja i s jednom rukom, samo da ne prekida meč.

Stigli su mu u Poreč navijači iz Slavonskog Broda, prijatelji iz kluba, naši mladi reprezentativci Ana i Ivan Jukičić, te cijela obitelj i svi su ostali u šoku, kao i cijela hrvatska reprezentacija koja je svom snagom gromoglasno bodrila Daniela, ovaj puta i uz ritam bubnjeva.

Liječnička dijagnoza pokazala se, uz svu Danielovu hrabrost, na žalost točnom.

Odmah po izlasku iz ringa posumnjalo se na puknuće mišića nadlaktice desne ruke i Daniel se morao uputiti na rendgensko snimanje u pulsku bolnicu.

Do trenutka ozljede Đukić i Belgijac bili su potpuno izjednačeni, Bakhi je dobio minimalno prvu rundu sa 3:2, u drugoj je naš reprezentativac bio i bolji dok ga nije presjeklo pucanje mišića.

DANIELU SVE ČESTITKE I NAKLON ZA HRABROST, BORIO SE SVIM SRCEM, A STISNUO JE ZUBE I HTIO BOKSATI DO KRAJA BEZ OBZIRA NA NEPODNOŠLJIVU BOL.

Želimo mu brz oporavak i da se što prije oporavi za Svjetsko prvenstvo mlađih seniora koje će se najesen održati također u Poreču.

U utorak, 9. travnja 2024. na rasporedu su dva programa na dva ringa – popodnevni od 14.00 sati i predvečernji od 17.30 sati.

U borbama osmine finala nastupit će dvojica Hrvata:

Riječanin BRUNO BAČAC (Team Predator Rijeka) u kategoriji do 57 kg borit će se u 1/8 finala protiv reprezentativca Albanije ADAMA MACE, prošle godine juniorskog prvaka Europe i viceprvaka svijeta (RING A, 9. meč iza 14.00 sati)

Osječanin MATE JUKIĆ u kategoriji do 63,5 kg bori se u 1/8 finala protiv Švicarca Marouana Escale (RING A, 3. meč u večernjem programu od 17.30 sati)

Najnovije vijesti

Pretraživanje