ČETVORICA HRVATSKIH BOKSAČA ZAVRŠILI NASTUP U ČETVRTFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA U-22 U BUDVI Marin Jelačić, Fabijan Tomkić, Petar Krešimir Knežević i Petar Leskur zaustavljeni u borbama za medalje

ČETVORICA HRVATSKIH BOKSAČA ZAVRŠILI NASTUP U ČETVRTFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA U-22 U BUDVI Marin Jelačić, Fabijan Tomkić, Petar Krešimir Knežević i Petar Leskur zaustavljeni u borbama za medalje

Četvorica hrvatskih boksača završili su nastup u četvrtfinalu Europskog prvenstva za seniore do 22 godine u Budvi: Marin Jelačić, Fabijan Tomkić, Petar Krešimir Knežević i Petar Leskur.

Sva četvorica ostvarili su uspjeh plasmanom među osam najboljih mladih boksača Europe u svojim kategorijama, a za plasman od 5. do 8. mjesta na Europskom prvenstvu U-22 zaradili su i po 1000 dolara nagrade.

Marin Jelačić (Pauk Split) u četvrtfinalu do 63,5 kg jednoglasnom odlukom izgubio je meč od Španjolca Oiera Condea Ibarrechea.

Španjolski boksač dobio je sve tri runde, premda je naš reprezentativac diktirao ritam i pokazivao više želje za borbom.

Od početka do kraja meča Jelačić je pokušavao prići višem, pokretnom Ibarrecheu koji se držao na distanci, orijentirao se na izbjegavanje borbe i eskivaže, uz koji pojedinačno plasirani udarac koji su mu suci bodovali.

Petar Krešimir Knežević (Sveti Donat Zadar) je u četvrtfinalu do 71 kg poražen od Moldavca Vasilija Ceboratija na kraju jednoglasnom odlukom sudaca, premda naizgled uvjerljiv rezultat ne oslikava tijek borbe.

U izjednačenom meču odlučivale su nijanse i suci su dali prednost Moldavcu koji nastupa kao profesionalni boksač, a na EP u Budvu došao je neporažen s omjerom 14:0.

Prvu rundu jednoglasno je sa 5:0 dobio naš Knežević koji se odlično kretao i birao trenutke za napade, a u finišu je uspio plasirati i zadnji direkt za brojanje Moldavcu. Druge dvije runde u žustroj borbi dobio je jednoglasno Moldavac.

Fabijan Tomkić (Nokaut Zagreb) izgubio je jednoglasnom odlukom od predstavnika Srbije Semiza Aličića, osvajača europskih medalja u mlađim kategorijama. Samo je prva runda završena podijeljenom odlukom 4:1, dok su druge dvije uvjerljivo bile na strani Aličića.

Isti rezultat imao je i Petar Leskur (Grom Split) do 86 kg protiv snažnog Armenca Rafayela Hovhannisyana koji je sve tri runde dobio jednoglasno.

Čestitke našim boksačima za srčane borbe na Europskom prvenstvu i plasman među osam najboljih mladih boksača Europe u svojim kategorijama.

Čestitke i trenerima naše reprezentacije koji su četvoricu naših reprezentativaca vodili u borbama za medalje.

Hrvatska u polufinalu s osiguranom medaljom ima olimpijku Nikolinu Ćaćić koja će se za plasman u veliki finale boriti u petak, 17. studenoga 2023. protiv Poljakinje Julije Szeremete.

Nikolinina medalja novi je veliki uspjeh hrvatskog boksa na europskoj sceni, a već sedma ovogodišnja medalja koju su osvojile naše boksačice u mlađim kategorijama!

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje