ČELNICI HRVATSKOG BOKSAČKOG SAVEZA BORAVILI SU U RADNOM POSJETU RIMU Dopredsjednik i sportski direktor HBS-a general Mladen Mikolčević s predsjednikom Talijanskog boksačkog saveza Flavijom D’ Ambrosijem dogovorio daljnje jačanje suradnje

ČELNICI HRVATSKOG BOKSAČKOG SAVEZA BORAVILI SU U RADNOM POSJETU RIMU Dopredsjednik i sportski direktor HBS-a general Mladen Mikolčević s predsjednikom Talijanskog boksačkog saveza Flavijom D’ Ambrosijem dogovorio daljnje jačanje suradnje

Dopredsjednik i sportski direktor Hrvatskog boksačkog saveza, general Mladen Mikolčević i predsjednik Nadzornog odbora HBS-a Jurica Runtić boravili su u Rimu gdje su imali niz korisnih i sadržajnih sastanaka s čelnicima talijanskog boksa, ali i s visokim hrvatskim dužnosnicima i uglednicima.

Dopredsjednik HBS-a general Mladen Mikolčević, uz predsjednika Nadzornog odbora Juricu Runtića, sastao se s predsjednikom Talijanskog boksačkog saveza (Federazione Puglistica Italiana) Flavijom D’Ambrosijem i u vrlo ugodnom i konkretnom razgovoru dogovoreno je daljnje poboljšanje suradnje između dva nacionalna saveza.

Predsjednik Flavio D’Ambrosi generalu Mikolčeviću na dar je uručio i monografiju o 100-godišnjoj bogatoj povijesti organiziranog bavljenja boksom u Italiji.

Hrvatski i talijanski boksački savez već imaju i razvijaju u svakom pogledu primjernu suradnju u vidu čestih zajedničkih priprema u Italiji i Hrvatskoj, kao i organizaciji reprezentativnih mečeva u svim uzrastima. Razgovaralo se o još tješnjoj povezanosti hrvatskog i talijanskog boksa na svim razinama na obostranu korist, što je za HBS pogotovo važno u nadolazećem periodu kada će Hrvatska sljedeće 2024. godine biti domaćin i Europskog i Svjetskog prvenstva mlađih seniora (muški i žene).

Talijanski boksački savez će sljedeće 2024. godine u Asizu biti domaćin Europskog kadetskog prvenstva u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U jačanje odnosa i suradnje dva nacionalna saveza aktivno će se uključiti i veleposlanik Republike Hrvatske u Italiji Jasen Mesić, bivši ministar kulture, povjesničar i arheolog, magistar podvodne arhologije i međunarodno priznati stručnjak na tom području, kao što je gosp. Mesić i veliki pobornik i zaljubljenik u sport.

Veleposlanik Mesić u Rimu je vrlo srdačno dočekao i primio čelnike HBS-a i bio im na maksimalnoj usluzi, a dogovoren je skori susret veleposlanika Jasena Mesića s predsjednikom Talijanskog boksačkog saveza Flavijom D’Ambrosijem.

Dopredsjednik i sportski direktor Mladen Mikolčević i Jurica Runtić sastali su se i s trenerima mlađih selekcija u talijanskom savezu, Carminom i Micheleom Cirillom. Direktor talijanskih selekcija je proslavljeni Roberto Cammarelle koji je već u više navrata boravio u Hrvatskoj, a održao je i seminare hrvatskim trenerima u Splitu i Zagrebu.

General Mladen Mikolčević i Jurica Runtić obišli su i drevni Papinski Hrvatski Zavod i Crkvu Svetog Jeronima, te se zadržali u razgovoru s rektorom don Markom Đurinom, a susreli su se i s novoimenovanim Nadbiskupom zagrebačkim Draženom Kutlešom.

Čelnicima Hrvatskog boksačkog saveza cijelo vrijeme na dispoziciji je bila i povjesničarka umjetnosti Anamarija Runtić kao prevoditeljica i odlična poznavateljica Rima u kojem je studirala i završila studij, te je ostala živjeti kao stanovnica Vječnog grada.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje