BROJNA HRVATSKA REPREZENTACIJA OTPUTOVALA NA EUROPSKO PRVENSTVO U-22 U BUDVI I PODGORICI (10.-20. XI. 2023.) Nikolina Ćaćić i desetorica mladih reprezentativaca borit će se na EP-u U-22 za medalje i bogate novčane nagrade

BROJNA HRVATSKA REPREZENTACIJA OTPUTOVALA NA EUROPSKO PRVENSTVO U-22 U BUDVI I PODGORICI (10.-20. XI. 2023.) Nikolina Ćaćić i desetorica mladih reprezentativaca borit će se na EP-u U-22 za medalje i bogate novčane nagrade

Hrvatska reprezentacija otputovala je na Europsko prvenstvo za seniore i seniorke do 22 godine (EUBC u22 Men and Women European Boxing Championships) koje se od 10. – 20. studenoga 2023. godine održava u Budvi i Podgorici (Crna Gora).

Mečevi u eliminacijskoj fazi i polufinala odvijat će se od 12. do 17. studenoga 2023. u Mediteranskom centru u Budvi, a finala u muškoj i ženskoj konkurenciji na rasporedu su u nedjelju, 19. studenoga 2023. u crnogorskom glavnom gradu Podgorici u Sportskom centru Morača.

Najavljeno je 300 najboljih mladih europskih boksačica i boksača iz 35 država, a seniorke i seniori do 22 godine prvi put će biti novčano premirani za najbolje plasmane na Europskom prvenstvu – 8000 dolara za 1. mjesto i zlatne medalje (!) u svim muškim i ženskim kategorijama, finalisti i osvajači srebrnih odličja po 4000 USD, polufinalisti i osvajači bronci po 2000 dolara, a svi četvrtfinalisti po 1000 dolara.

Zahvaljujući Svjetskoj boksačkoj federaciji IBA-i osiguran je ukupni nagradni fond od 500.000 dolara!

Hrvatsku će na Europskom prvenstvu U-22 predstavljati:

54 kg: Vide Prkačin (Joker Split)

60 kg: Patrik Licul (Pula)

63,5 kg: Marin Jelačić (Pauk Split)

67 kg: Fabijan Tomkić (Nokaut Zagreb)

71 kg: Petar Krešimir Knežević (Sv. Donat Zadar)

75 kg: Gabriel Debanić (Leona Zagreb)

80 kg: Antonio Grabić (Leonardo Zagreb)

86 kg: Petar Leskur (Grom Split)

92 kg: Jan Morović (Torcida Split)

92+kg: Ilija Čubić (Lokomotiva Zagreb)

Žene – 54 kg: Nikolina Ćaćić (Omega Zagreb)

Reprezentaciju će na Europskom prvenstvu voditi izbornik seniora do 22 godine Danijel Vekić, koordinator nacionalnih selekcija Franjo Kristić i trener Dražen Burić.

Iz Zagreba, u Hrvatskom boksačkom savezu, reprezentativce i trenere ispratila je glavna tajnica HBS-a Nikolina Jurić, a prema Budvi krenuli su: Patrik Licul, Fabijan Tomkić, Gabriel Debanić, Antonio Grabić, Ilija Čubić i Nikolina Ćaćić pod vodstvom izbornika Danijela Vekića, Franje Kristića i trenera Marija Preskara. 

Po putu su im se priključili ostali reprezentativci i treneri iz Dalmacije.

Jedina naša predstavnica u ženskoj konkurenciji, olimpijka i viceprvakinja Europe U-22 Nikolina Ćaćić za EP u Budvi i Podgorici, do prije dva dana pripremala se u nacionalnom boksačkom centru u Asizu (Italija), a za razliku od EP-a u Poreču 2022. gdje je osvojila broncu u kategoriji do 54 kg, sada će se ponovo boriti u višoj kategoriji do 57 kg (kao i na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine).

Lani na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču borili su se i reprezentativci za Budvu: Patrik Licul, Petar Leskur i Jan Morović.

Medalje na Europskom kadetskom i juniorskom prvenstvu osvajao je Antonio Grabić, povratnik u ring nakon duge stanke zbog ozljede, a na prvenstvima mlađih kategorija nastupali su i Fabijan Tomkić, Petar Krešimir Knežević i Gabriel Debanić.

Četvorica mladih reprezentativaca (Marin Jelačić, Petar Krešimir Knežević, Gabriel Debanić i Petar Leskur) nedavno su se, u listopadu 2023. u Budvi uspješno borili na prvom EUBC kupu (Marko Milun zlatni!) što im je bila odlična priprema za borbe za odličja na Europskom prvenstvu U-22.

Patrik Licul imao je glavni test na nedavnom Balkanskom prvenstvu u Bugarskoj, a Vide Prkačin, Jan Morović i Ilija Čubić na međunarodnoj Zlatnoj rukavici u Čačku.

Na lanjskom Europskom prvenstvo do 22 godine u Poreču Hrvatska je osvojila tri medalje: Gabrijel Veočić (zlato), Nikolina Ćaćić (srebro) i Noa Ježek (bronca).

SRETNO! IZNAD SVIH HRVATSKA!

Najnovije vijesti

Pretraživanje