Bepo FIlipi u finalu, srebro sigurno!

Boksač zadarske “Zlatne rukavice” Josip-Bepo Filipi (21), kojim se sada najviše ponosi rodno mjesto Sali na Dugom otoku, uvjerljivom je pobjedom protiv Crnogorca Milačića ostvario plasman u finale boksačkog turnira Mediteranskih igara u Mersinu! Imamo najmanje srebro u kraljevskoj teškoj kategoriji!
Definitivno najljepši trenutak hrvatskog boksa u 2013. godini, a to još nije sve: u srijedu će Filipi pokušati osvojiti i zlatnu medalju! Čestitke Filipiju, čestitke izborniku Šivoliji, Bepovim trenerima iz “Zlatne rukavice” Ediju Miloševiću i Mariju Nikoliću-Paći, čestitke predsjedniku “Zlatne rukavice” Peri Kneževiću! Zbilja nam je zasjao novi boksački dragulj!
Crnogorac Milačić jednostavno nije imao šanse protiv raspoloženog Bepa, koji je odmah po običaju navalio i brzo iznenadio protivnika. Već u prvoj minuti prve runde, naime, Milačiću je sudac morao brojati, a do samoga kraja meč je bio jednosmjerna ulica. Bepo je dobro istukao mladog Crnogorca.
Odmah nakon Bepove pobjede mogli smo pratiti i drugi polufinalni meč u teškoj kategoriji, koji je završio prekidom. Moćni Talijan Turchi brzo je svladao neambicioznog Grka, kako se i očekivalo.
U srijedu čekamo veliki finale. Naš Filipi, koji je imao uvjerljivo najteži ždrijeb u skupini, već je prije pobijedio dvojicu favorita za zlatnu medalju, Alžirca i Francuza.
Treći i najveći favorit za zlato, Talijan Fabio Turchi, čeka ga u finalu. Prvak Italije, srebrni s Olimpijade mladih, Turchi zasad ima daleko bogatiju i uspješniju karijeru nego Bepo, ali naš je borac u Mersinu već pobjeđivao favorite, pa zašto ne bi i Talijana?
Ni Talijan nije iskusan, dapače, mlađi je od Bepa, navršit će 20. rođendan u srpnju. Na njegovoj je strani, međutim, to što je odmoran. Imao je samo dva meča, od kojih je jedan riješio prekidom, a Bepo se puno potrošio u tri teška meča od po tri runde. Ipak, vjerujemo u srce i moć našega Filipija, neka “Sila Sali” ponovno zasja i u srijedu!

Najnovije vijesti

Pretraživanje