Zlato Lopac, srebra Stojaković i Brkljača

Zlato Lopac, srebra Stojaković i Brkljača

Sa tri medalje vraća se mlada hrvatska reprezentacija sa jubilarnog 10. Kupa nacija iz Sombora. Pod vodstvom Veselina Lakučevića, zlatom se okitila juniorka Nika Lopac, koja je pobijedila u finalu Srpkinju Željanu Amidžić u kategoriji do 80 kg, inače srebrnu sa posljednjeg Europskog prvenstva.

Djevojke iz riječkog Predator teama,, Ivona Stojaković (57 kg) i Ivana Brkljača (69 kg) kojima je ovo bilo prvo međunarodne natjecanje, kvalitetno su odradile svoja finala, ali su suparnice slavile zbog većeg iskustva.

Ivona Stojaković solidno se nosila s Čehinjom Claudijom Totkovom, međutim, stara ozljeda križnog ligamenta malo je usporila našu boksačicu, te je u konačnici osvojila srebro.

Ivana Brkljača išla je na jaku Srpkinju Aleksandru tepavac. U jakom okršaju, naša natjecateljica nije pronašla pravu taktiku, te je ostala na srebru.

– Zadovoljni smo odrađenim, jer smo uz mečeve odradili i niz sparinga s jakim suparnicama. Djevojke su sjajne i smatram da im treba više iskustva na međunarodnim ringovima – rekao je Lakičeivć, koji je sa Marinom Jančićem binuo za djevojke.

Inače, finalima su prisustvovali Predsjednik Bono Bošnjak i Glavni tajnik Marko Marović, koji su u Srbiju stigli na sastanak vezano za stvaranje nove međunarodne boksačke lige.