Željko Mavrović i mlade snage boksa na radionici u organizaciji HOO-a

U četvrtak 18. listopada Željko Mavrović i pet naših mladih boksača sudjelovali su na edukativnoj radionici u organizaciji HOO-a koja je namijenjena  mladim sportašicama i sportašima na početku karijere, od 16 do 22 godine.

Zahtjevnost bavljenja sportom na visokoj natjecateljskoj razini takva je da je sportašima teško uskladiti vlastitu sportsku karijeru s paralelnim obrazovanjem u drugim područjima te na fakultetu, što ih često čini nedovoljno pripremljenima za tržište rada. Isto tako, iz strogo organiziranog, strukturiranog, gotovo programiranog života, nakon završetka njihove sportske karijere, mogu izaći „izgubljeni“. U ekstremnim slučajevima to može dovesti do njihova profesionalnog i osobnog pada, što je osobito žalosno jer su svi vrhunski sportaši, već kroz svoju sportsku karijeru dokazano vrijedni, motivirani i odgovorni pojedinci.

Današnju radionicu je vodila HOA-ina voditeljica projekata za promicanje olimpizma Ana Popovčić, a prisustvovali su  i istaknuta sportašica i olimpijka Ana Jelušić te Zoran Primorac a o iskustvu završetka sportske karijere i promjeni karijere govorio je i jedan od naših najvećih hrvatskih boksača  Željko Mavrović kroz predavanje “Što poslije sporta“.

Na radionici je sudjelovalo čak pet naših uspješnih boksača kojima se zahvaljujemo na odazivu i predstavljanju svoje generacije: Petar Cetinić, Toni Filipi, Marko Milun, Marko Križanović i Mihael Jugović. Dečki su aktivno sudjelovali u organiziranim radionicama te su dali značajan doprinos uspješnosti grupnog rada i cjelokupnog događaja.