Željko Mavrović i Martin Sinković na otvorenju nove sportske dvorane u Samoboru

U Samoboru je danas svečano otvorena nova sportska dvorana – Hornet Boxing Gym. Na zadnjem katu bivše robne kuće SAMA, na 650 kvadrata smještena je teretana s kompletnom opremom za funkcionalni trening, više vrsta boksačkih vreća, tatami i natjecateljski ring. Među prvim gostima nove dvorane bili su vrhunski hrvatski sportaši Željko Mavrović i Martin Sinković, kao i gradonačelnik Samobora Krešo Beljak.

„Sretan sam što nas je sve okupila ovako dobra ideja. Siguran sam da među mladima koji će ovdje trenirati ima budućih prvaka, ne samo u boksu nego i u drugim sportovima. Boks je moj sport, to je jedna posebna i plemenita vještina, stoga se nadam da će i ovaj ring ugostiti što više sjajnih sparinga i pripremiti mnoge generacije za natjecanja“, poručio je Željko Mavrović.

Uređivanje dvorane krenulo je u lipnju ove godine, nakon provedenog natječaja kada je Grad Samobor donio odluku o davanju na korištenje prostora, a nekolicina entuzijasta i članova kluba financirala je i realizirala projekt.

„Hvala ekipi iz boksačkog kluba Stršljen koji su bili strpljivi u realizaciji ovog projekta. Grad Samobor ponosan je partner projekta od početka jer vjerujemo kako će ovaj prostor koristiti svim našim stanovnicima i gostima“, kazao je gradonačelnik Samobora Krešo Beljak.

Marko Husić i Vedran Krga iz boksačkog kluba Stršljen zahvalili su Gradu na potpori u realizaciji ovog velikog projekta. „Našem Gradu Samoboru bih želio zahvaliti za ovako lijep prostor, ali i pohvaliti inicijativu da se zgrada SAME, nakon godina nekorištenja pretvori u sportski centar. Uz plesni studio, u zgradu su osim nas došli i judo i stolnoteniski klub i zgrada nakon dugo vremena vrvi od života“, kazao je Husić.

Dodajemo da su predstavnici Hrvatskog boksačkog saveza predsjednik Bono Bošnjak i Željko Mavrović svojim  posjetom dali podršku otvorenju nove dvorane u kojoj će se zasigurno stvarati nove nade hrvatskog boksa.

Foto, prema tekstu: Andrea Vodanović, 404 Agency