Zeljko i Hodak u finalu

Hrvatski boksački reprezentativci  Marko Zeljko (69 kg) i Fran Hodak (91 kg) plasirali su se u finale 50. izdanja međunarodnog turnira Nation cup u Austriji. Usprkos što je seniorsko Europsko prvenstvo nedavno završilo u Ukrajini te da je dosta reprezentacija uzelo odmor, u Wiener Neustadtu okupilo se dosta solidih boksača.

Marko Zeljko odlično je odradio susret sa domaćim Kito Ferizom. Nakon tri uzbudljive runde, suci su pobjedu na bodove dodijelili hrvatskom boksaču.

– Zeljko je odlično odradio susret. Tehnički i mudro koristio je prednost u visini te je dominirao u ringu – kazao je trener Saša Škaro, koji je uz dečke u Austriji.

– Došli smo na poziv naših pijatelja iz Austrijskog boksačkog saveza i usprkos tome što je ljeto počelo, odlučili smo se podržati ovo 50-to jubilrno izdanje turnira. Vjerujem da će naši boksači i u finalu odrditi dobar posao, izjavio je Predsjednik Saveza Bono Bošnjak, inače gost u Austriji Austrijskog boksačkog saveza.

U finalu u teškoj kategoriji Fran Hodak suprotstavit će se austrijskom reprezentativcu Stefanu Nikoliću, inače sudioniku Europskog prvenstva u Ukrajini prošlog mjeseca. Marko Zeljko jurnut će na prvotimca Austrije Marcela Rumplera.