ŽDRIJEB TURNIRA IBA-ine SVJETSKE SERIJE SILVER BELT U MARIBORU Gabrijel Veočić u subotu, 22. X. boksa protiv Meksikanca Vargasa, a Luka Pratljačić u nedjelju protiv bugarskog Kubanca Hernandeza

Na Silver Belt turniru u Mariboru (19.-29. listopada 2022.) iz serije Svjetske boksačke federacije IBA-e izvučen je ždrijeb po kategorijama.

Hrvatsku na jakom turniru u Sloveniji predstavljaju reprezentativci Gabrijel Veočić (BK Brod) u poluteškoj kategoriji do 80 kg, europski prvak U-22 iz Poreča ove godine i Luka Pratljačić (BK Osijek) u superteškoj kategoriji +92 kg, osvajač brončane medalje na ovogodišnjem Svjetskom studentskom prvenstvu u Turskoj.

Konkurencija u poluteškoj i superteškoj kategoriji iznimno je jaka i naši reprezentativci dobili su vrlo zahtjevne suparnike u prvim borbama.

Gabrijel Veočić po prvi put nastupa u višoj poluteškoj kategoriji i boksa prvi meč u subotu, 22. listopada 2022. protiv Meksikanca Juan Josea Zavalga Vargasa.

Prođe li Meksikanca u četvrtfinalu Silver Belta, čeka ga pobjednik između Nizozemca Gradusa i  Bugarina Veselinova. Obojica su kvalitetni boksači s medaljama s prvenstva Europe iz različitih uzrasnih skupina.

U drugom dijelu ždrijeba poluteške kategorije nalazi se Rus Artjom Agejev koji boksa pod zastavom Srbije, ovogodišnji prvak Europe s EP-a u Armeniji koji je u polufinalu uz jaki sudački poguranac svladao našeg Luku Plantića.

Luka Pratljačić u četvrtfinalu superteške kategorije ide na superteškog protivnika, izrazito visokog i nezgodnog Kubanca Alaina Morejona Yordana Hernandeza koji nastupa pod zastavom Bugarske.

Ukoliko Luka prođe snažnog bugarskog Kubanca u polufinalu bi ga čekao pobjednik između aktualnog doprvaka svijeta Armenca Davita Chaloyana i odličnog Francuza Djamilija.

U drugom dijelu žrijeba superteške kategorije nalaze se osvajači odličja s ovogodišnjeg Europskog prvenstva u Armeniji, brončani Austrijanac Hagag i srebrni Španjolac Ghadfa.

Gabrijel Veočić protiv Meksikanca Vargasa boksa u subotu, 22. listopada šesti meč u popodnevnom programu iza 14.00 sati. Luka Pratljačić protiv bugarskog Kubanca boksa u nedjelju, 23. listopada 2022.

Na Silver Belt Touru Maribor IBA-ine svjetske serije ukupno nastupa 71 boksač i boksačica. Naše boksače na turniru u Mariboru vodit će treneri Pero Veočić i Matej Matković.