ŽDRIJEB SVJETSKOG PRVENSTVA ZA ŽENE (15.-26. III. 2023.) U GLAVNOM GRADU INDIJE NEW DELHIJU Nikolina Ćaćić slobodna u prvom kolu, a u 1/16 finala borit će se protiv iskusne i trofejne Kolumbijke Yeni Marcele Castenede Arias

Nikolina Ćaćić (22), jedina hrvatska predstavnica na Svjetskom prvenstvu za žene od 15. do 26. ožujka 2023. godine u glavnom gradu Indije New Delhiju, saznala je suparnice u kategoriji do 54 kg.

U njenoj olimpijskoj bantam kategoriji do 54 kg prijavljena je čak 41 boksačica tako da s mečevima startaju od 1/32 finala s borbama u četvrtak, 16. ožujka 2023.

Naša olimpijka i doprvakinja Europe U-22 slobodna je u prvom kolu i starta u 1/16 finala koje je na rasporedu u subotu, 18. ožujka 2023.

Nikolina Ćaćić u prvoj borbi u 1/16 finala borit će se protiv Kolumbijke Yeni Marcele Castenede Arias!

Kolumbijska prvakinja Yeni Arias je iskusna boksačica (32 godine) koja se također borila na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. i osvajačica je brojnih medalja na Južnoameričkim prvenstvima, Pan-američkim igrama, Centralno-američkim igrama i Sveameričkim igrama S. Bolivara.

Yeni Arias ukupno je osvojila sedam odličja na velikim kontinentalnim prvenstvima, od toga dvije zlatne!

Prođe li Nikolina znatno iskusniju i deset godina stariju suparnicu iz Kolumbije, u 1/8 finala borila bi se protiv pobjednice meča između reprezentativke Alžira koja čeka protivnice iz Botswane ili Moldavije.

Na Svjetskom prvenstvu za žene u New Delhiju nastupa više od 300 najboljih boksačica iz 65 država svijeta. Uz Nikolinu Ćaćić za Svjetsko prvenstvo u Indiji bila je prijavljena i Sara Beram u kategoriji do 63 kg, osvajačica bronce na Europskom prvenstvu seniorki u Budvi 2022., a morala je odustati neposredno prije puta iz zdravstvenih razloga i pozitivnog testa na covid.

Nikolinu Ćaćić na Svjetskom prvenstvu u New Delhiju vodi trener Franjo Kristić.

Međunarodni boksački savez IBA osigurao je nagradni fond od 2,4 milijuna dolara za najbolje, pa će nove svjetske prvakinje u svakoj od 12 težinskih kategorija osvojiti po 100.000 dolara, za srebro po 50.000 dolara, a za bronce po 25.000 dolara.

Boxing2023 – IBA Women’s World Boxing Championships Draw Sheets (1)