Ždrijeb reprezentacije na Strandja turniru u Sofiji

Hrvatska boksačka reprezentacija prisustvovala je jutros službenom ždrijebanju u kojem su boksači dobili svoje protivnike na ovom izuzetno jakom turniru.

Sara Beram, 60kg, danas je slobodna a sutra u ringu ju čeka Ruskinja Krasnopetrova Anna. Marija Malenica, 64kg, danas je također slobodna a boksa tek 17.2. navečer i to čeka bolju iz susreta Bugarse Yonuzove i Indijke Basumatari.

U kategoriji naše Sare Beram, ove godine natječe se i Beatriz Iasmin Ferreira iz Brazila, dvostruka AMBC Američka prvakinja u kategoriji do 60kg. Jedina seniorka koja danas započinje turnirske borbe je Željana Piteša, 54kg i to danas od 15h, a protivnica joj je Moldavka Coroli Lulya.

Petar Cetinić, 69kg, večeras od 18.30h započinje borbom sa Ukrajincem Barabanov Yeuhenilom, a Luka Pratljačić, +91kg  slobodan je do 16.2. kada ga u ringu čeka Englez Dacres Solomon. Kategorija do 69kg je posebno jaka i izazovna za našeg Petra, obzirom da se među natjecateljima nalaze i Ablaikhan Zhussupov iz Kazakhstana, brončani sa Svjetskog prvenstva iz 2017g. u Hamburgu, te pobjednik Olimpijskih igara mladih iz 2014g., kao i Bobo-Usmon Boturov iz Uzbekistana, pobjednik Azijskih igara 2018g.

U Lukinoj kategoriji +91kg, konkurenciju pojačava Richard Torrez Jr., iz SAD-a, pobjednik Chemistry kupa 2018g., te brončani na  Svjetskom prvenstvu za juniore u St.Petersburgu 2016g.

Ponovimo, danas boksa Petar Cetinić od 18.30h, te Željana Piteša od 15h. Mečevi su dostupni za praćenje u live streamu na linkovima:

Ring A – https://www.youtube.com/watch?v=0MYl0sm9eB8

Ring B – https://www.youtube.com/watch?v=Gx80ets0yV4