ŽDRIJEB EP-a MLAĐIH SENIORA U BUDVI Antonio Grabić prvi od Hrvata u ringu u petak, 15. X., a Buzik i Knežević u subotu

ŽDRIJEB EP-a MLAĐIH SENIORA U BUDVI Antonio Grabić prvi od Hrvata u ringu u petak, 15. X., a Buzik i Knežević u subotu

Na Europskom prvenstvu mlađih seniora (rođeni 2003. i 2004. godine) obavljen je ždrijeb po kategorijama. Prve borbe počinju u petak, 15. listopada, a od naših šest predstavnika nastupit će Antonio Grabić (Leonardo) u kategoriji do 75 kg.

Europska boksačka federacija EUBC uvrstila je Grabića među favorite kategorije budući da je osvajao medalje na kadetskom i juniorskom prvenstvu Europe, a konkurencija je u Budvi izuzetno jaka jer u njegovoj su kategoriji bore čak 22 najbolja mlada europska boksača.

Ukupno na mlađeseniorskom EP u Budvi nastupa 367 najboljih mladih boksačica i boksača iz 38 država!

Antonio će se u prvom kolu, u petak, 15. X. u popodnevnom programu (sedmi meč iza 14 sati) boriti protiv predstavnika Gruzije Iraklija Janelidzea. Pobijedi li Gruzijca, već u subotu, 16. listopada suparnik Grabiću u osmini finala bit će Armenac Surik Harbaryan.

U subotu, 16. listopada u ring će ući i hrvatski predstavnici u kategorijama do 67 i do 71 kg – Riječanin Leon Buzik i Zadranin Petar Krešimir Knežević. 

Medalju s juniorskog EP ima i Tomislav Letinić  (Arena Pula) u kategoriji do 54 kg. Letinić prvi meč ima u ponedjeljak, 18. listopada i u osmini finala čeka boljeg iz borbe 1. kola između Španjolca Pantoje i Mađara Kovacsa.

U kategoriji do 60 kg  Ivan Ante Gregurić (Leonardo Zagreb) borit će se također u ponedjeljak, 18. listopada u osmini finala protiv Nijemca Enrica Kliescha, a pobjeda ga uvodi u borbu za medalju u četvrtfinalu.

U kategoriji do 63.5 kg Deni Alagić (Metalac Zagreb) borit će se u ponedjeljak, 18. listopada u osmini finala protiv Turčina Yildirima Ballioglua, a u eventualnom četvrtfinalu i borbi za medalju protivnik će biti pobjednik dvoboja Azerbejdžanca i Rumunja.

U kategoriji do 67 kg Leon Buzik  (Rijeka) u subotu, 16. listopada borit će se u 1. kolu za ulazak u osminu finala protiv Mađara Romea Buze. Pobjednika u osmini finala u ponedjeljak, 18. X. čeka reprezentativac Srbije Edin Suljić.

U kategoriji do 71 kg  Zadranin Petar Krešimir Knežević (Sveti Donat) u konkurenciji čak 27 top-europskih mlađih seniora u 1. kolu borit će se u subotu, 16. listopada protiv Litavca Amasa Kazekiviciusa.

Pobijedi li Litavca, našeg Kneževića u osmini finala u ponedjeljak, 18. listopada čeka vrlo kvalitetni Ukrajinac Viacheslav Bryhadenko.

Hrvatske mlade snage u Budvi vode treneri Mario Preskar, Nenad Mitrović i Erik Pijetraj, a među sucima je naš međunarodni sudac Robert Delaš.

Mečevi s EP-a iz Budve mogu se pratiti u prijenosima uživo na sljedećoj poveznici:

https://www.youtube.com/watch?v=2QcutxxfQSU

Najnovije vijesti

Pretraživanje