ZAVRŠNI DAN FINALA POJEDINAČNOG PRVENSTVA HRVATSKE ZA MLAĐE SENIORE U KUTINI (22.-25. II. 2024.) Torcida Split najuspješnija s dvije titule prvaka i ukupno pet medalja mlađih seniora, dva zlata za teškaše BK Kralj Tomislav, za najboljeg boksača proglašen Nikola Grgić iz Nokauta Zagreb

REZULTATI FINALA PPH KUTINA 25.02.2024

Osvojene medalje po klubovima (zajedno u muškoj i ženskoj konkurenciji PPH Kutina)

Na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore održanom u Kutini, nakon četiri dana borbi u odličnoj izvršnoj organizaciji BK Kutina, od 22. do 25. veljače 2024. godine, dobili smo 10 novih državnih prvaka.

Stručni žiri za najboljeg mlađeg seniora PPH-a izabrao je Nikolu Grgića iz Nokauta Zagreb u velter kategoriji do 67 kg. Nikola Grgić je u finalnoj borbi za zlato pobijedio predajom u trećoj rundi predstavnika Torcide Split Maru Jovića, a prekidima u prvim rundama riješio je mečeve u četvrtfinalu i polufinalu.

Najviše uspjeha u finalnim borbama imali su mlađi seniori splitske Torcide koji su na PPH-u nastupili s pet boksača i u tri finala izborili dvije titule i jednu srebrnu medalju, a osvojili su i dvije brončane medalje. Pet za pet!

Novi Torcidini prvaci, prvi uopće za Torcidu u konkurenciji mlađih seniora, postali su Ivo Milaković do 71 kg i najviši hrvatski boksač Josip Tokić (208 cm) u cruiser kategoriji do 86 kg. Maro Jović osvojio je srebro do 67 kg protiv prvaka Nikole Grgića, a teškaši Šime Čerina i Mirko Brstilo bronce, s tim da je mladi reprezentativac Čerina u polufinalu zaustavljen od klupskog kolege i prvaka Josipa Tokića.

Uspjehu Torcide i njihovih trenera Dražena Burića, Mate Domazeta i Frane Silića treba pridodati da su nastupili sa svim ulaznim mlađim seniorima koji su se tek počeli natjecati u borbama od tri minute po rundi.

Dva prvaka među mlađim seniorima ima i zagrebački Kralj Tomislav – obojicu u najtežim kategorijama do 92 kg i plus 92 kg. Titulama su se okrunili Zvonimir Zirdum i Viktor Sejdić, obojica prekidima u finalu i u svim borbama do finala (Zirdum do 92 kg s dvije pobjede prekidima, a superteškaš Sejdić s tri pobjede razornim prekidima!)

Boksači Broda imali su dva predstavnika u velikom finalu i okitili se zlatnom i srebrnom medaljom. Neumorni Danijel Đukić do 75 kg izborio je na prvenstvu u strahovitom ritmu četiri pobjede zaredom u četiri dana protiv odličnih suparnika – od prve borbe u 1/8 finala protiv Ivana Nekića iz Aresa Zadar, do finala koje je u trećoj rundi predao mladi reprezentativac Ante Milković iz Salone.

Uz zlatnog Danijela Đukića srebro za Brod osvojio je Ivan Jukičić u poluteškoj kategoriji do 80 kg kojeg je u finalu podijeljenom odlukom, u nesmiljenom meču pobijedio Josip Grgić iz Sesveta, lani također juniorski prvak države.

Svi novi hrvatski prvaci u konkurenciji mlađih seniora (rođeni 2006. i 2007. godine) po kategorijama: (PPH za žene u mlađim dobnim skupinama u posebnoj objavi)

57 KG: BRUNO BAČAC (TEAM PREDATOR RIJEKA) – Mladi Riječanin do zlata je stigao prekidom u 2. rundi, kao i prije toga u polufinalnom meču.

60 KG: MATEJ MARTON (LEONA ZG) – U finalu ostao bez protivnika koji nije mogao nastupiti zbog temperature, a u finale se plasirao sigurnim pobjedama.

63,5 KG: MATE JUKIĆ (OSIJEK) – Mladi osječki reprezentativac u sjajnom izdanju dominantno je izborio tri pobjede zaredom u prva tri dana prvenstva, a u finalu je ostao bez protivnika koji nije mogao nastupiti.

67 KG: NIKOLA GRGIĆ (NOKAUT) – Tri meča, tri pobjede prekidima i titula najboljeg boksača prvenstva mlađih seniora u Kutini.

71 KG: IVO MILAKOVIĆ (TORCIDA SPLIT) – Srčani Torcidaš za svoju prvu titulu prvaka u dramatičnom, neizvjesnom finalu punom obrata pobijedio je čvrstog Luku Pavlica iz Arene Zagreb tek sudačkim preglasavanjem .

75 KG: DANIJEL ĐUKIĆ (BROD) – Četiri žestoka meča u kojima je mladi prvak iz Broda neumoljivo nametnuo tempo i lomio suparnike, a u finalu odličnog Antu Milkovića iz Salone koji više nije imao snage pratiti Đukićev ritam i predao je meč u trećoj rundi.

80 KG: JOSIP GRGIĆ (SESVETE) – Prošlogodišnji juniorski prvak do 75 kg na PPH u Kutini do finala je dvije pobjede odlučio prekidima, a u finalu svladao lanjskog juniorskog prvaka i reprezentativca do 80 kg Ivana Jukičića u izjednačenom, neizvjesnom meču tijesnom, podijeljenom odlukom sudaca.

86 KG: JOSIP TOKIĆ (TORCIDA SPLIT) – Mladi Torcidin div (208 cm) osvojio je svoju prvu titulu državnog prvaka izvukavši za trijumf posljednji atom snage u preokretu protiv Puljanina Karla Nemeta za podijeljenu odluku sudaca 3:2.

92 KG: ZVONIMIR ZIRDUM (KRALJ TOMISLAV ZG) – Obojicu protivnika u finalu i polufinalu Zirdum je silovitim napadima i serijama prisilio na predaju i prekide prije treće runde.

+92KG: VIKTOR SEJDIĆ (KRALJ TOMISLAV ZG) – Sva tri meča na PPH završio je prekidima, a u finalu razmjene teških udaraca sa Sejdićem nije izdržao ni stameni Leon Dunatov iz Aresa koji je srebro zaslužio u nezaboravnom trileru i preokretu nakon što je u polufinalu dvaput bio u nokdaunu  protiv Ivana Mamića iz splitskog Pit Bulla.

xxxxxx