ZAVRŠNE PRIPREME ZA SP U BEOGRADU Olimpijac Luka Plantić u obnovljenom prostoru BK Salona sprema se za Svjetsko prvenstvo

ZAVRŠNE PRIPREME ZA SP U BEOGRADU Olimpijac Luka Plantić u obnovljenom prostoru BK Salona sprema se za Svjetsko prvenstvo

Luka Plantić (24), hrvatski prvak i reprezentativac u poluteškoj kategoriji, naš jedini olimpijac i najjači adut za Svjetsko prvenstvo u listopadu u Beogradu, krenuo je sa završnim pripremama za još jednu veliku svjetsku smotru nakon Olimpijskih igara.

Plantić se nakon odmora s obitelji (neposredno uoči Tokija po drugi put je postao otac), vratio s  trenerom Tomislavom Bašićem u puni pogon u matičnom klubu BK Salona u Solinu. U klubu nisu imali ljetnu stanku – predah od svakodnevnog vježbanja iskorišten je za kompletnu obnovu klupskih prostorija, u čemu su sudjelovali članovi i treneri kluba, tako da je Luka krenuo s treninzima u potpuno renoviranim i osvježenim prostorima.

Pod komandom trenera Tomislava Bašića naglasak će u prvoj fazi biti na kondicijskoj pripremi – od devet treninga tjedno, šest će zasad biti za obnavljanje snage i fizičke spreme, u teretani i na otvorenom, a tri treninga bit će boksačka.

Ovaj ciklus priprema trajat će tri tjedna, a nakon toga Plantić i Bašić se okreću sparinzima i poboljšavanju tehničkih elemenata kako bi Svjetsko prvenstvo u Beogradu dočekali u najboljem izdanju.

Luka za SP ima najviša očekivanja – medalju i najviše postolje, a i na olimpijskim kvalifikacijama u Parizu i na Igrama u Tokiju pokazao je da spada u svjetski vrh poluteške kategorije.

Na olimpijskom turniru zaustavljen je u osmini finala od Meksikanca Torresa nepravednom podijeljenom odlukom sudaca, u meču u kojem je pokazao više i već u prvoj rundi dvaput bacao Meksikanca u nokdaun, a sudac u ringu nijednom nije htio brojiti njegovom protivniku, pa i prekinuti borbu.

Luka je bio dominantniji meksičkom prvaku i u trećoj rundi, no suci su šokantno pobjedu dodijelili Torresu. To je bila jedna u nizu skandaloznih sudačkih odluka u Tokiju, možda i najgora od svih, a našem prvaku uskraćeno je četvrtfinale i meč protiv svjetskog prvaka i dvostrukog olimpijskog pobjednika Kubanca Arlena Lopeza.

Kako je Luka Plantić rekao odmah po povratku iz Tokija, to je već zaboravljeno, a nova prilika za megdan ukazat će se možda baš na Svjetskom prvenstvu koncem listopada u ringu beogradske arene.

Ono što je izvjesno, kad krene sa sparinzima Luki će ponovo jedan od sparing-partnera biti brat Damir Plantić koji također želi konkurirati za nastup na SP-u.

Najnovije vijesti

Pretraživanje