Započelo Europsko prvenstvo za juniorke i kadetkinje

kramaricU Assisiju u Italiji je započelo Europsko prvenstvo u boksu za juniorke i kadetkinje koje će završiti finalom u nedjelju. Prva od tri Hrvatske predstavnice u ring je ušla juniorka Viktorija Kramarić (BK Leonardo) sa Rumunjkom Pasku Parashgivom u kategoriji 64 kilograma. Usprkos potpunoj nadmoći Kramarić, koja je potpuno dominirala borbom sve četiri runde te Rumunjku bacala u nokdaun u drugoj, suci su imali podijeljenu odluku. Nažalost, iako je Hrvatica bila puno bolja i odradila najbolji meč sezone o čemu svjedoče i suze Pasku prije proglašenja, preglasavanjem, u kojoj je ključnu odluku donijela bugarska sutkinja, meč je poklonjen Rumunjki (!38:38, 39:37, 35:40).

Danas u ring ulazi juniorka Matea Radošević (BK David, 69 kg) sa Ukrainkom Bilous, a sutra i posljednja naša predstavnica kadetkinja u kategoriji do 54 kg Adriana Vuković (BK Slavonija) s Ruskinjom Atamovom. Na prvenstvu će nastupiti 199 boksačica iz 25 zemalja.